- De er tydelig forelsket

KRISTIANSAND (Dagbladet): Kronprins Haakon er forelsket i alenemoren Mette-Marit Tjessem Høiby (26) fra Kristiansand. Arveprinsen har allerede truffet hennes tre år gamle sønn, og skal ifølge hennes familie ha kommet godt ut av det med gutten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haakon skal ha presentert sin kjæreste for kong Harald og dronning Sonja. Kjærlighetsparet var sammen på julemiddag på Slottet, men det er uklart om de skal feire nyttårsaften sammen.

Mette-Marit og Haakon traff hverandre gjennom felles venner for første gang for tre år siden. Under Quart Festivalen i sommer skal forholdet ha utviklet seg videre.

Ifølge Fædrelandsvennen var det en kort pause i forholdet i høst. Men da Haakon kom tilbake fra en utenlandsreise, fant de sammen igjen.

Både kronprinsen og Mette-Marit har leiligheter på Oslos vestkant. Paret skal ha vist seg offentlig sammen ved flere anledninger i Oslo uten at de er blitt oppdaget av pressefolk.

Informerte familiene

Mette-Marits stefar, pensjonert overingeniør Rolf Berntsen (67), bekrefter overfor Dagbladet at kronprinsen og hans datter brukte jula til å informere hverandres familier om kjærlighetsforholdet.

- Det er jo koselig at de unge finner hverandre. Det er jo ikke akkurat lettvint for dem. Men Mette-Marit er godt forberedt på massiv medieomtale, sier Berntsen.

- Forelsket

Før jul inviterte Mette-Marit både Haakon og sine foreldre, mor Marit Tjessem (62) og stefaren, på risgrøt i sin leilighet i Erling Skjalgssons gate på Frogner i Oslo.

- Så her banker hjertene?

- Ja, så absolutt. De er tydelig forelsket, helt klart, forteller Berntsen.

- Tror du de snart vil sette på seg ringene?

- Det vet jeg ikke noe om.

- Blir de samboere?

- Haakon sa jo på TV da han var på Sommerøya at de hadde ikke noen trening i slikt på Slottet.

- Hvordan har Haakon kommet overens med Mette-Marits lille sønn?

- Jeg regner med at de kommer godt ut av det med hverandre. Marius er jo et barn - og barn er stort sett impulsive og rett fram. De gjør ingen forskjell på kong Salomo og Jørgen hattemaker, sier Berntsen.

Godt familieforhold

Mette-Marits foreldre i Kristiansand vet ennå ikke om datteren kommer hjem til nyttårsfeiringen. Det som imidlertid er sikkert er at kronprinsen skal delta på nyttårsarrangementet på Rådhusplassen i Oslo. De siste dagene har Haakon tilbragt i Hemsedal sammen med skivenner.

Venninnene informert

- Vi venninnene fikk ikke vite noe om kjæresteforholdet med Haakon før de hadde bestemt seg for å fortelle om det. Vi synes det er kjempespennende, men Mette-Marit beskriver ham som en helt vanlig grei fyr.

«For meg er han bare Haakon,» sier hun. Det forteller venninne Mette Enger.

- Mette-Marit er ei kjempegrei, søt jente. Hun er en fantastisk mor. Ikke rart at prinsen falt for henne, sier venninnen.

«De er tydelig forelsket»«For meg er han bare Haakon»

<B>ALVOR: Sorry, jenter! Haakon er opptatt. Mette-Marit Tjessem Høiby har erobret kronprinsens hjerte, og det meste tyder på at de mener alvor.