- De er utålmodige, og Norge er fienden

PST følger lederskikkelser i norske, islamistiske klikker som diskuterer konkrete terrormål i Norge samtidig som de unngår offentligheten.

KONKRETE OPPLYSNINGER: PST-sjef Janne Kristiansen og analysesjef Jon Fitje orienterte i dag om trusselvurderingen mot Norge. Til venstre justisminister Grete Faremo. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
KONKRETE OPPLYSNINGER: PST-sjef Janne Kristiansen og analysesjef Jon Fitje orienterte i dag om trusselvurderingen mot Norge. Til venstre justisminister Grete Faremo. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Politiets sikkerhetstjeneste sammen med justisminister Grete Faremo i dag la fram PSTs åpne trusselvurdering for 2012, la terrorjegerne vekt på at aktiviteten i ekstreme islamistiske miljøer i Norge er mer handlekraftige enn før.

- Vi ser en utvikling der flere reiser fra Norge til konfliktområder, der  flere synes å delta i jihad, og at de kommer hjem med informasjon og kunnskap som er bekymringsfull. De kommer tilbake og blir operative. Det har gått fra at de snakket om ideologi for noen år siden til at de nå faktisk har kunnskap til å gjennomføre det. De er opplært, utdyper Kristiansen til Dagbladet.

- Har de våpentilgang?

- Det kan vi ikke svare på.

Les hele trusselvurderingen for 2012 herSelv om PST ikke vil tidfeste arbeid som skal ha avverget terrorhandlinger, legger tjenesten ikke skjul på at den også i løpet av 2011 grep inn på ulike måter mot grupper og enkeltpersoner som kan ha vært i ferd med å planlegge terrorisme i Norge.

- Utålmodighet - Vi ser tydelige lederskikkelser og vi ser at unge mennesker lar seg påvirke av dem. Det bekymrer oss, sier Kristiansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer