- De er ved godt mot

Jarle Andøy og Samuel Massi kommer fram til Scott-basen i dag.

I GOD FORM: Jarle Andøy og Samuel Massi selv tar seg fram til Scott-basen. Bildet er tatt på sydpolen. Foto: TVNZ
I GOD FORM: Jarle Andøy og Samuel Massi selv tar seg fram til Scott-basen. Bildet er tatt på sydpolen. Foto: TVNZVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/CHRISTCHURCH (Dagbladet): I dag opplyses det at Jarle Andøy og Samuel Massi selv tar seg fram til Scott-basen i løpet av kvelden lokal tid.

- Da vi snakket med dem i 13-tiden i dag, skal de ha opplyst om at de var i god form, sier Nick Churchouse ved Hovedredningssentralen i New Zealand.

Han forteller at de for øyeblikket tar seg fram til basen ved hjelp av en 4-hjuls motorsykkel.

- De skal være ved godt mot da vi snakket med dem. De fortalte at de etter forholdene hadde det bra, og at de vil ankomme basen i løpet av dagen i dag, opplyser Churchouse.

Leder for Scott-basen Troy Beaumont forteller Dagbladet at førsteprioritet når de ankommer basen er å gi nordmennene mat og en varm dusj.

Franklin Island var det siste av fire mulige avtalte møtepunkter for ekspedisjonsdeltakerne på «Berserk». Telegrafist Nuno Ramos på «Steve Irwin» forteller at søket rundt øya ble avsluttet uten noen spor av båten.

- Vi søkte rundt hele øya uten å finne noen ting. Nå søker vi nordøstover langs kystlinjen. Hvem vet, kanskje de reiste nordover, sier Ramos til Dagbladet.

- Planen er å søke i 24 timer til, sier han.

SPORLØST: Sea Shepherd-fartøyet «Steve Irwin» søkte rundt kysten av Franklin Island uten spor av «Berserk». Foto: Barbara Veiga/Sea Shepherd
SPORLØST: Sea Shepherd-fartøyet «Steve Irwin» søkte rundt kysten av Franklin Island uten spor av «Berserk». Foto: Barbara Veiga/Sea Shepherd Vis mer