- De er veldig redde for hva som skal skje

Ali Mashaan Ali har familie som har flyktet opp på Sinjar-fjellet i Nord-Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norsk-kurderen Ali Mashaan Ali (42) kommer opprinnelig fra Sinjar-området i Nord-Irak. Området der Den islamske stat (ISIL) på søndag erobret en rekke nye byer og sendte flere titalls tusen mennesker på flukt.

Ifølge FN ble 200 000 personer drevet på flukt, og de fleste er yezidier, som blir omtalt som en religion. Ifølge Ali skal 60 000 yezidiere nå befinne seg oppe i Sinjar-fjellet, der de risikerer å enten bli drept av terroristene i ISIL eller å dø av sult og tørst.

Alis onkel og tante er blant dem som flyktet opp i fjellet.

- Jeg prøver å nå dem på telefon mellom 50 og 60 ganger om dagen, men det er ikke så ofte jeg kommer gjennom. Jeg snakket med ham senest i går kveld. Da hadde hverken han eller noen andre fått i seg noe mat eller drikke, sier Ali.

Dagbladet møtte Ali utenfor Jernbanetorget i det han og flere hundre andre norsk-kurdere forbereder seg på å demonstrere gjennom Oslos gater.

Veldig varmt Flyktningene må tåle å sitte på underlag av stein med temperaturer på over 30 grader. De har ingen mat eller drikke, og den eneste kontakten de har med omverden er gjennom telefon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer