ANTATT DRAPSVÅPEN:  Politiets teknikere finkjemmer stedet der det antatte drapsvåpenet ble funnet på Lindeberg, mindre enn to hundre meter fra der 40-åringen ble funnet skutt og drept. FOTO: FRANK KARLSEN/DAGBLADET.
ANTATT DRAPSVÅPEN: Politiets teknikere finkjemmer stedet der det antatte drapsvåpenet ble funnet på Lindeberg, mindre enn to hundre meter fra der 40-åringen ble funnet skutt og drept. FOTO: FRANK KARLSEN/DAGBLADET.Vis mer

De etterlyste vitnene har meldt seg: - De har gitt noen hint om hva de kan fortelle

Knytter våpenet til drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vitnene politiet etterlyste i forbindelse med drapet på Lindeberg i helga har meldt seg. Det sier politiinspektør Grete Lien Metlid når hun møter Dagbladet tirsdag ettermiddag.

- Vi har kommet i kontakt med guttene som gikk på en buss like etter at drapet skjedde. En av dem har tatt kontakt og vi har gjort avtaler for å gjennomføre intervjuer, sier hun.

- Noen, om ikke alle, intervjuene vil nok bli gjort allerede i dag. De har gitt noen hint om hva de kan fortelle, men det kan jeg ikke gå inn på.

Sort Asaklitt-sekk
Metlid forteller også at videokameraene i området er en viktig del av etterforskningen. Ikke bare på selve åstedet, men også i området rundt.

- Der kan man plutselig få en døråpner i en sak, sier hun.

I går gikk politiet ut og etterlyste eieren av en ryggsekk som var funnet i nærheten av åstedet. Sekken er sort med hvit dekor, av merket Asaklitt.

Metlid ville da ikke si noe om hva sekken inneholdt, men opprettholder at den er veldig interessant for den videre etterforskningen.

- Det er ingenting i den sekken som gir oss en god forklaring på at det skal være en skolesekk som er gjenglemt for å si det slik. Det er derfor vi har fokus på den. Det kan hende at noen har glemt den, men ingen har meldt seg.

Fant våpen Morgenen etter drapet ble det funnet et våpen kort vei fra selve åstedet. Ifølge NTB var det snakk om en halvautomatisk pistol, en Intratec 22, med påmontert lyddemper og høykapasitetsmagasin.

Metlid vil ikke si noe konkret om dette er drapsvåpenet, men slår fast at politiet har nok informasjon til å knytte det til drapet.

- Konklusjoner rundt det vil nok komme etterhvert. Det er omstendelige undersøkelser, men vi har såpass indikasjoner at vi i alle fall knytter det til saken og drapet, men vi kan ikke slå fast om det er selve drapsvåpenet.

To av tre Mannen som i helga ble funnet drept på Lindeberg i Oslo, er selv dømt for drapsforsøk. 

 SKUTT OG DREPT:  Den 40 år gamle norskpakistaneren ble funnet på parkeringsplassen til hjemblokka på Lindeberg. FOTO: HALVOR NJERVE/DAGBLADET.
SKUTT OG DREPT: Den 40 år gamle norskpakistaneren ble funnet på parkeringsplassen til hjemblokka på Lindeberg. FOTO: HALVOR NJERVE/DAGBLADET. Vis mer

Han ble i 1997 dømt til åtte års fengsel for tre drapsforsøk utført i løpet av tre og en halv time i Oslo i 1996. Den gang ble han etterlyst og omtalt som «Oslo-desperadoen». 

Høyesterettsadvokat Tor Erling Staff var mannens forsvarer i rettssaken i 1996.

- Jeg har ikke hatt kontakt med han siden da, sier Staff til Dagbladet mandag.
 
Mannen er ikke blitt dømt igjen etter at han slapp ut fra soning den gang. Han har stiftet familie, fått tre barn og begynte å jobbe som t-banefører.

Politiet har vært i kontakt med to av de tre som ble utsatt for disse drapsforsøkene, uten at Metlid kan fortelle hva som ble sagt i disse avhørene. Hun forteller at det er helt naturlig å ta kontakt med disse gitt historikken.

Politiet har ennå ikke vært i kontakt med den tredje personen, som nå er i utlandet.

 TILKNYTNING TIL DRAPET:  Politiet etterlyser eieren av en slik ryggsekk, som ble funnet i nærheten av drapsstedet på Lindeberg.
TILKNYTNING TIL DRAPET: Politiet etterlyser eieren av en slik ryggsekk, som ble funnet i nærheten av drapsstedet på Lindeberg. Vis mer