De fant henne

PORSGRUNN (Dagbladet): - Det gikk iskaldt nedover ryggen. Vi var sikre på at det var Gry som lå i vannet. Det føltes uvirkelig. Samtidig visste vi at hennes drapssiktede ektemann skulle løslates.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bernt Åge Nilsen, Roger Fick og Rune Andorsen forteller til Dagbladet om en blanding av gru og glede da de så den svartkledde, unge kvinnen flyte i vannet ved Strandpromenaden på Vestsida i Porsgrunn klokka 10.50 i går formiddag. De var ikke i tvil.

Gry, det kan ikke være andre. Tanken var der i samme sekund som de så liket, forteller de tre til Dagbladet.

En bekjent av dem, Tom Langvannskås, slo alarm om likfunnet minuttet før. Han gikk tur med barna og bikkja langs promenaden da han oppdaget liket.

Sorg og lettelse

En blanding av sorg og lettelse preget alle ved Strandpromenaden denne vakre vårdagen. Var det virkelig mulig?

Gry Hosein funnet på samme dag - nesten på samme time - som hennes drapssiktede ektemann skulle løslates etter seks uker i varetektsfengsel?

Han ble innhentet av skjebnen.

Han kom ut av fengsel, men ikke lenger enn til Skien politistasjon for å kvittere ut sine eiendeler før han igjen ble pågrepet.

Halvannen time

Politiet brukte halvannen time på å få henne opp av vannet.

Først sikret Porsgrunn-politiet at den omkomne ikke på nytt ble tatt av strømmen. Så kom drapsetterforskerne i Hosein-saken samlet fra Skien med politiadvokat Jon H. Borgen i spissen. Det ble vekslet noen få ord, tekniker Audun Skogseth gikk i vannet og det var ingen som egentlig var i tvil: Det var Gry.

Skjebnen til tobarnsmor Gry Hosein (28) har vært det store samtaleemnet i Grenland siden hun forsvant sporløst fra familiens kiosk- og videobutikk den 13. januar i år. Nærmere to hundre personer fulgte politiets aksjon ved Strandpromenaden i Porsgrunn i formiddagstimene i går.

Tragedien over at en ung kvinne var død, ble kanskje overskygget av at Gry var funnet. For ingen trodde lenger at hun var i live. Nå kom det i alle fall en viss visshet over saken. Gry var ingen forsvinningssak lenger...

- Det var vondt - en følelse av at her lå hun, et offer for en forbrytelse, sier Bernt Åge Nilsen ettertenksomt.

Uvirkelig

- Stakkars Gry! utbryter trebarnsmor Mai-Lill Malik. Hun klarer ikke å løsrive seg fra dramaet i Porsgrunnselva. Hun vet at Gry etterlater seg to barn og at ektemannen er siktet for drapet.

- Det må være en lettelse for familien at hun endelig er funnet. Det var vel ingen som kunne tro at hun var i live lenger. Nå har de i alle fall fått visshet, sier Mai-Lill Malik.

Det er sol og vår i lufta over Porsgrunn. På en måte er det som et lokk som har ligget over Grenland plutselig er løftet vekk.

Klokka 12.18 kom likbilen. Dekket av svart plast og skjermet med en presenning ble kvinnen brakt på land og inn i bilen.

En uventet, uvirkelig forestilling var over.

Tobarnsfaren som fant Gry Hosein i elva hadde gått hjem for lengst. Han hadde sett nok.

<B>UVIRKELIG:</B> - Det gikk iskaldt nedover ryggen på oss. Vi var sikre på at det var Gry som lå i vannet, forteller Bernt Åge Nilsen, Roger Fick og Rune Andorsen.