Du leser nå Dagbladet Pluss

De fant kjærligheten gjennom et hull i Assads fengselsvegg

En ny film forteller historien om Amer og Raghda — et syrisk par som fant kjærligheten som fanger under president Assads regime.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et forslått, blodig og opphovnet ansikt som bare var synlig gjennom et lite hull i celleveggen. Slik fikk Amer øye på Raghda for første gang.

Det var i 1994.

Hun var en syrisk revolusjonær som var dømt til tre år for aktivisme og medlemskap i kommunistpartiet. Han var en palestinsk frihetskjemper som var dømt til to år på grunn av sitt engasjement med anti-statlige grupper.

Gjennom det hemmelige hullet som knyttet de to cellene sammen, forelsket de to revolusjonære seg. Samme dag som Amer ble løslatt ble han kastet ut av Syria.  Han returnerte for å være sammen med Raghda, og fikk ytterligere seks måneders fengselsstraff.Selv etter at de ble løslatt fra fengselet og de var mann og kone og senere mor og far — forble de fanger av president Assads regime.Nå har deres historie blitt til en dokumentarfilm:  En syrisk kjærlighetshistorie laget av den Sheffield-fødte filmskaperen Sean McCallister. Den skildrer, med rå ærlighet, Raghda og Amers bemerkelsesverdige kamp som begynte da Syria stod på randen av revolusjon og gjennom fem år med opprør og krig.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.