Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- De får som fortjent

Carl I. Hagen hadde forberedt en tordentale i sitt første møte med pressen etter ukens sykehusopphold. På sin første arbeidsdag etter sykemeldingen raste han mot Arbeiderpartiet - og kastet en brannfakkel mot sine nye velgere i Nord-Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Arbeiderpartiet har vist forakt for det norske folk, når de ikke vil bruke penger på å holde folket friske. De får som fortjent. Men jeg er vel vitende om at dette bare er en meningsmåling, sa partilederen på en pressekonferanse i ettermiddag. Ifølge eget utsagn sliten etter å bare ha inntatt intravenøs næring de siste dagene. Men opplagt nok til å fortsette sitt korstog mot Regjeringen.

Han er forberedt på at stormen fra medier, samfunnsvitere og politiske motstandere vil øke. Men han tilbakeviser det mange har bortforklart Frps «seier» av de siste meningsmålingene med.

- Dette dreier seg ikke om kommunikasjon. Dette har ingen ting med at Ap er uklare å gjøre. Det går på innhold og standpunkt.

Og han fortsatte med å sammenligne politikk i de to mest brennheite sakene den siste tida: bensinavgift og helsevesen. Meningsmålingene har gitt selvtillit. Nå varsler Carl I. Hagen for alvor kamp om regjeringsmakt.

- Knekkende likegyldig

- Vi vil sannsynligvis foreslå å sanere bort underskuddene ved norske sykehus. Hvis norske sykehus har gjeld, vil vi slette den. Hvem som eier sykehusene spiller ingen rolle, det er hvor de får pengene sine fra som er det viktige her, sier Hagen som et spark til debatten om sykehusene skal bli statlige.

- Vi vil styrke sykehusene og gjøre midlene overførbare. Det betyr at hvis et sykehus har penger til overs ved årsskiftet, kan de overføre disse til neste års budsjett - i tillegg til midlene de i utgangspunktet får det året.

Og slik fortsatte Hagen med å trekke fram den ene mediesaken etter den andre. Stoltenberg framhever mangel på arbeidskraft i helsevesenet. Hagen raser over mangel på penger. Bensin- og dieselavgift er et hett tema. Hagen vil ha drivstoffprisen ned, koste hva det koste vil.

- Jeg ønsker at bensin og diesel skal koste mellom 6,50 og 7 kroner fra 1. november. Det er meg knekkende likegyldig hva det vil koste staten, briljerte Hagen.

- Norge holder på å spare seg til fant, i den forstand at folket lider.

Brannfakkel

En av den siste ukens meningsmålinger avslørte at Hagen har største støtte i nord. Der oppgir 39 prosent at de ville ha stemt på Frp hvis det var valg i dag, mens Ap måtte ha tatt til takke med 19 prosent. I dag kastet Hagen en brannfakkel mot sine nye velgere i nord.

- Jeg ser ingen grunn til at en spesiell landsdel skal behandles annerledes enn andre landsdeler, sa Hagen. Han vil kutte tilskuddene til Nord Norge.

Blant annet får kommunene i landsdelen i dag mer i statlige tilskudd.

IKKE NÅDIG</B>: Hagen mener AP selv må ta ansvaret for nedturen på meningsmålingene.