De farlige spørsmålene

I ly av mørket tok morderne seg fram til kårboligen på Orderud gård natt til 22. mai 1999. Med et tjuetall skudd likviderte de Anne Orderud Paust (47) og foreldrene, Marie (84) og Kristian Magnus (81). Fire personer er tiltalt for trippeldrapet som rystet Norge. ONSDAG BEGYNNER RETTSSAKEN. Dagbladet gir deg en oversikt over sentrale spørsmål som de tiltalte kan få problemer med å svare på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Påtalemyndigheten har svært få tekniske beviser mot de tiltalte, Per Kristian (46) og Veronica Orderud (29), Kristin Kirkemo Haukeland (27) og Lars Grønnerød (43), men indisiene er mange.

Den første arrestasjonen i norgeshistoriens mest omtalte kriminalsak startet med en melding til politiet på Manglerud i Oslo 1. juni 1999. Kristin Kirkemo Haukeland ble arrestert for vill skyting i Østmarka. Det førte etter hvert til pågripelsen av Kirkemo Haukeland og Lars Grønnerød i trippeldrapssaken. Tre dager seinere ble ekteparet Veronica og Per Kristian Orderud siktet for trippeldrapet.

Siden den gang har om lag 500 personer blitt avhørt. Onsdag etter påske starter rettsthrilleren. Familie står mot familie, venner mot venner.

Finnes det en «ukjent femtemann» og hvem var egentlig inne i kårboligen og avfyrte de dødelige skuddene? Har virkelig ekteparet Orderud et motiv for drapene? Har Kristin Kirkemo Haukeland alibi for drapsnatta? Hvorfor ble et pistolmagasin funnet hjemme hos Lars Grønnerød?

Det er noen av de vanskelige og avgjørende spørsmålene i rettsthrilleren. De fire tiltalte har vært i lange og omfattende politiavhør, men forklaringene er motstridende. Her er noe av det de fire tiltalte må svare på i Nes herredsrett:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer