De farlige spørsmålene

En stor rettssak er et langsomt drama. Det drives fram av de farlige spørsmålene, skriver Dagbladets kommentator.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Per Orderuds andre dag i vitnestolen begynte godt. Så lenge det var Cato Schiøtz som lobbet sine vennligsinnede oppklaringsinvitter til sin klient, svarte gårdbrukeren og juristen fra Orderud uten å nøle og med klar stemme. Han svarte avslappet og utfyllende også mens forsvareren til Veronica Orderud, Frode Sulland, stilte spørsmål.

Men straks advokatene på bakerste tiltalebenk - der Kristin Kirkemo Haukeland og Lars Grønnerød sitter - slapp til, snørte det seg akkurat slik det gjorde på Pers første dag da aktorene førte ordet. Fra advokatene Tor Kjærvik og Steinar Wiik Sørvik kom de farlige spørsmålene.

De som Per Orderud ikke vil, ikke kan eller ikke tør svare på. Når disse spørsmålene kom, søkte han etter øyekontakt med sin forsvarer og nølte lenge før det lavmælt kom et ikke-svar.

En ting vi fikk vite i går, var at Per benektet ethvert kjennskap til vådeskuddet på Orderud lille julaften etter råd fra forsvarer Schiøtz, som ba ham vente og se om det ble tatt ut en tiltale.

Det har antakelig ingen god virkning på retten når Per Orderud vil ha dommerne til å tro at han og Veronica ikke en eneste gang etter julaften 1998 snakket seg imellom om at Kristin på lille julaften rettet en ladd pistol mot Veronica og trakk av slik at en kule traff et Nerdrum-bilde og deretter sneide et merke i stuebordet. Hvis det altså var slik det foregikk?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer