- De favoriserer selskaper med tett kobling til Høyre. Det er svært betenkelig

SV og Venstre reagerer på at kulturminister Thorhild Widvey er tidligere styremedlem i omstridt gruveselskap.

REAGERER: Venstre-leder Trine Skei Grande og SVs Heikki Holmås reagerer på regjeringens tett bånd til gruveselskapet Nordic Mining, som er gitt tillatelse til et sjødeponi for gruveavfall i Førdefjorden. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
REAGERER: Venstre-leder Trine Skei Grande og SVs Heikki Holmås reagerer på regjeringens tett bånd til gruveselskapet Nordic Mining, som er gitt tillatelse til et sjødeponi for gruveavfall i Førdefjorden. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg gikk ut av styret i Nordic Mining i juni 2013, altså flere måneder før jeg ble utnevnt til statsråd. Regjeringen var selvsagt kjent med at jeg satt i styret i Nordic Mining fram til juni 2013, uttalte kulturminister Thorhild Widvey (H) til Dagbladet fredag.

Mens Nordic Mining fremdeles ventet på myndighetenes avgjørelse om sjødeponi for gruveavfall i Førdefjorden, satt Thorhild Widvey som styremedlem i gruveselskapet. I april sa regjeringen ja til planene.

- Det viser hvor tette koblingene er mellom næringsliv som driver en virksomhet som truer miljøinteresser, og dagens regjering, sier stortingsrepresentant Heikki Holmås (SV) til Dagbladet.

Nekter å svare Kulturministeren understreker overfor Dagbladet at hun «ikke har hatt befatning med saken» mens hun har sittet i regjeringen.

- Jeg har ingen aksjer i selskapet. Jeg har ikke hatt kontakt med selskapet etter at jeg fratrådte, ei heller noen nære forbindelser til ansatte eller eiere, sier Widvey.

Kulturdepartementet opplyser at kulturministeren var på reise da Førdefjordsaken ble behandlet i regjeringen, men nekter å opplyse Dagbladet om når saken var til behandling i regjeringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.