De fem norske jentene må evakueres før syklonen «Churchill» treffer for alvor

- Jeg er ganske stresset.

SYKLON: Hedda Synnøve Jacobsen, Ane Kleiven, Ingvild Holsen, Anne Lilleløkken og Karine Brevik er på Beachcumber Island, men evakueres grunnet det voldsomme været som er ventet. Vindstyrkene anslås å komme opp i 295 kilometer i timen. Foto: Privat
SYKLON: Hedda Synnøve Jacobsen, Ane Kleiven, Ingvild Holsen, Anne Lilleløkken og Karine Brevik er på Beachcumber Island, men evakueres grunnet det voldsomme været som er ventet. Vindstyrkene anslås å komme opp i 295 kilometer i timen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: De fem jentene har kommet seg av den lille øya Beachcumber Island og har tatt inn på hotell der de venter på at stormen skal treffe.

(Dagbladet): En tropisk kategori 5-syklon er i ferd med å slå innover Fijiøyene. Syklonen har fått Winston, og Fiji Meteorological Service anslår at vindkastene til Winston vil nå 295 kilometer i timen.

Washington Post melder at syklonen har vokst seg sterkere i løpet av sin ferd gjennom det sørlige Stillehavet, midt i stormen befinner det seg en venninnegjeng fra Norge.

- Farlig De fem jentene er Hedda Synnøve Jacobsen, Ane Kleiven, Ingvild Holsen, Anne Lilleløkken og Karine Brevik.

- Vi skulle bli hentet med en båt klokken halv ti på morgenen lokal tid, men båten har fortsatt ikke kommet for å plukke oss opp, forteller Lilleløkken (19) til Dagbladet.

Klokka halv to i natt kunne hun informere om at de fortsatt ikke hadde kommet seg avsted.

- Vi satte oss på en liten båt som skulle frakte oss til fergen, men vi måtte kjøre tilbake til land da fergen har stoppet opp. Nå sitter vi enda på øya og venter på en annen evakueringsbåt, vi vet ikke hvor lang tid vi må vente, skriver hun i en epost.- Vi har snakket med personalet på øya også og de mener denne syklonen kan endre veldig dårlig. At det er farlig å oppholde seg på øyene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer