- De fikk som fortjent

Per-Kristian Foss er fornøyd med at Senterpartiet fikk forelegg

Oslo 20101026. Høyres Per-Kristian Foss etter møtet i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité for å få svar på spørsmål om pengegaver til Senterpartiet. 
Foto: Morten Holm / Scanpix .
Oslo 20101026. Høyres Per-Kristian Foss etter møtet i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité for å få svar på spørsmål om pengegaver til Senterpartiet. Foto: Morten Holm / Scanpix .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Per-Kristian Foss (H) er fornøyd med at Senterpartiet fikk en reaksjon fra Økokrim.  

- De fikk som fortjent. De har sendt ut falske fakturaer og dermed brutt bokføringsloven. Selv benektet de det de har gjort. Det skulle bare mangle at de blir stilt til ansvar for det, sier Per-Kristian Foss.

Likhet for loven Selv om partiet og tidligere involverte fikk forelegg, kunne det ha endt mye verre. Liv Signe Navarsete er fornøyd med at Økokrim ikke tok ut tiltale i saken.  

- Er du glad på Senterpartiets vegne at det ikke ble tatt ut tiltale?

- Jeg er glad på fellesskapets vegne for at det fortsatt er likhet for loven. En bedrift som hadde jukset på den måten, hadde også fått forelegg, sier Foss.  

- Jeg er fornøyd med at politikere dømmes etter de samme strenge lovene de selv var med på å vedta, legger han til.  

Vil ha ny lov Foss vil ikke kritisere Økokrim for å ikke ha tatt ut tiltale. Han påpeker at dagens partifinansieringslov ikke gir rom for straffereaksjoner mot de som bryter den, i motsetning til bokføringsloven, noe han mener det bør bli en rask slutt på.  

- Høyre støtter helhjertet forslaget fra Fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud i å åpne for straff mot partier som jukser med regnskapet. Det er håpløst å ha en lov for partifinansiering dersom lovbruddene ikke får noen konsekvenser, sier han.  

Straffen kunne blitt strengere Han påpeker at skattesnytere og trygdemisbrukere blir idømt strenge bøter og fengselsstraffer. Det samme bør gjelde for politikere og politiske partier, mener Foss. 

- Senterpartiet kunne ha fått en mye strengere straff dersom den nye loven som er foreslått, hadde vært iverksatt, sier han.