De fire forklaringene

Slik har de fire siktede forklart seg om det som gjelder skyting og våpen under juleselskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Veronica Orderud

Veronica hevder at Kristin siktet på henne med en pistol inne i stua på Orderud gård.

Veronica følte seg truet. Et skudd gikk av, men det traff salongbordet, og prosjektilet gikk deretter i veggen og traff et litografi laget av Odd Nerdrum.

Kristin Kirkemo

Kristin hevder at de to pistolene ble overlevert til Per Kristian og Veronica Orderud under juleselskapet. Kristin sier at hun fikk 20 000 av ekteparet for å skaffe dem de to pistolene.

Veronica skal ha tatt opp det ene våpenet for å se på det og prøve hvordan det virket, og da skal det ha gått av et vådeskudd som traff bordet. Kristin hevder også at Per Kristian og Veronica seinere på kvelden fikk instruksjon fra Lars Grønnerød i bruk av våpnene. Hun påstår også at de snakket om hvordan de kunne ta livet av foreldrene til Per Kristian og ekteparet Orderud Paust.

Per Kristian Orderud

Per Kristian står fast ved at han ikke så noen våpen på Orderud gård og at han ikke var vitne til noe skudd. Han hevder han heller ikke fikk vite etterpå at det var avfyrt et skudd i stua. Han har stått fast på den samme forklaringen hele tida.

Lars Grønnerød

Lars Grønnerød ble forsinket til juleselskapet, og kom etter at skuddet skal ha blitt avfyrt. Men etter at de andre gjestene hadde reist, fikk han vite at det hadde gått av et skudd i stua tidligere på kvelden. Han forsto det slik at skuddet hadde gått av da Kristin tok fram pistolene.