Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

De fire mennene som ble dømt for gjengvoldtekt og drap i India blir henrettet

Høyesterett opprettholder dommen. 

<b>ULØSTE PROTESTER:</b> Bildet er fra demonstrasjonene mot vold mot kvinner som ble utløst av det brutale drapet på den 23 år gamle studenten i desember 2012. Foto: &nbsp;Sajjad Hussain / AFP / NTB Scanpix
ULØSTE PROTESTER: Bildet er fra demonstrasjonene mot vold mot kvinner som ble utløst av det brutale drapet på den 23 år gamle studenten i desember 2012. Foto:  Sajjad Hussain / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det fikk voldsomme reaksjoner over hele verden da det ble kjent at en 23 år gammel kvinne var blitt gjengvoldtatt og drept i desember 2012.

I 2013 ble de fire gjerningsmennene Vinay Sharma, Akshay Thakur, Pawan Gupta og Mukesh Singh dømt til døden.

Mennene anket den gangen, men nå har saken vært oppe igjen, og indisk høyesterett har avvist anken, skriver CNN. Dermed vil de bli henrettet likevel.

Avgjørelsen høstet spontan applaus, ifølge CNN.

Marerittet begynte da kvinnen skulle hjem etter et kinobesøk sammen med en kamerat. De to gikk om bord i en privat buss. Ifølge politiet ble hun voldtatt i 40 minutter. Kameraten forsøkte å hindre dem, men både han og kvinnen ble slått med en jernstang. Deretter ble de etterlatt i en grøft. Kvinnen blødde sterkt fra hodet, og forsøkte omtåket å tilkalle hjelp. 13 dager seinere døde hun.

India har dødsstraff, men henrettelser skjer ikke så ofte. Til sammen seks ble arrestert for hendelsen. En mindreårig mann fikk en mildere straff, mens en annen døde i fengselet. Mens de gjenværende fire blir nå henrettet.

- Jeg vil at de blir brent levende, skal hun ha sagt før hun døde, ifølge CNN.

Da forbrytelsen ble kjent, førte det til store protester, og debatter om kvinners frihet i India.

Regjeringen opprettet Justice Verma-kommisjonen for å utrede måter å stoppe seksuell vold mot kvinner på.

Antall rapporterte voldtekter økte med 50 prosent fra 2010 til 2015. Det er uvisst om det skyldes en økning, en endring i kriteriene eller at flere enn vanlig rapporterer voldtekter, ifølge CNN.