- De fleste av oss har tatt ekstrajobber

Russebussen «Premium» har høyttalere verdt millioner på taket, en 15 kvadratmeters storskjerm og en 42 tommer plasmaskjerm bakerst i bussen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bussen med medlemmer fra Oslo og Bærum er av de mer påkostede. Med en kombinert DJ- bu og bardisk, og lyseblå skaiseter likner den mer en nattklubb innvendig enn en buss.

Men gutta nekter for at det er pappa som har finansiert det kostbare ombyggingsarbeidet.

- Vi gjør dette for å ha det moro. Det eneste foreldrene våre har hjulpet oss med er materialer og på dugnader. Alle gutta har jobba hardt for å få til dette, sier Eivind Thorne (18).

- Er verdt det

Med 40 store høyttalere på taket og en vegg full av forsterkere, har russebussen «Storm» et av de største lydanleggene det går an å plassere i en russebuss. De 25 bærumsguttene betaler 160000 kroner for å leie musikkanlegget, og de har alle lagt i rundt 15000 kroner i bussen totalt. Men de synes ikke det er for mye.

- Hadde vi dratt til Syden i tre uker ville det kostet akkurat det samme. Jeg synes det er verdt det, mener Peter Haza (18).

- Hvor mye har foreldrene deres lagt i for å få til dette?

- Ikke mye. De fleste av oss har hatt ekstrajobber for å få råd til å være med, og betaler alt sjøl, sier Andreas Kruszewski (18).

Fokus på prevensjon

Men selv om feiringen er heftig, beskytter russegutta seg mot kjønnssykdommer.

- Alle skolene har egne prevensjonssjefer. Det har vært mye snakk på hvor viktig det er med prevensjon, og hvor viktig det er å beskytte seg mot kjønnssykdommer. Skjer det ting i buskene tror jeg alle er opptatt av å bruke prevensjon, sier Eivind Thorne og ler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer