Mot nye høyder:  Bolgprisene er i ferd med å ta igjen toppnivået fra mai i fjor. Foto: Jacques Hvistendahl
Mot nye høyder: Bolgprisene er i ferd med å ta igjen toppnivået fra mai i fjor. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

- De fleste boligene selges etter første visning

Så langt i år har prisene på OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området steget med 8,3 prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): OBOS-prisene gikk opp med 0,5 prosent i mai. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området er nå 43.231 kroner.

Kvadratmeterprisen er 0,5 prosent høyere enn i april, og 0,5 prosent lavere enn i mai 2013. Hittil i år har prisene for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området steget med 8,3 prosent.

- Vi ser er en svak oppgang fra forrige måned. Det er naturlig at prisveksten ikke er like sterk nå, siden den var så kraftig forrige måned. Men trenden er den samme. De fleste boligene selges etter første visning, og går verken mye over eller mye under takst, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i OBOS i en kommentar, og fortsetter:

- Vi ser et normalt fungerende marked med en god prisutvikling. I tillegg ser vi at vi er i ferd med å ta igjen toppnivået, som var i mai i fjor.

I mai ble det foretatt 828 eierskifter tilknyttet OBOS mot 631 i april og 837 boliger i mai 2013. I 2013 ble det omsatt 7822 boliger totalt, mot 7962 i 2012.

Alle piler opp Statistikk fra GARANTI Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsleiligheter gikk opp med 2,0 prosent i mai.

Prisene på borettslagsleiligheter er 2,0 prosent høyere i mai 2014 sammenlignet med april 2014. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i mai 2014 på 28.961 kroner, mens det tilsvarende tallet i april 2014 var på 28.403 kroner.

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 2,6 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 28.238 kroner.

- Prisveksten i mai var ikke helt uventet etter en forsiktig april-måned. Utviklingen så langt i år har vært god, med en prisoppgang på 4,3 prosent. Bruktboligmarkedet fungerer som det skal, og vi er optimistiske med tanke på sommeren, sier administrerende direktør Stein Drogseth i GARANTI Eiendomsmegling i en melding.

Flere nyheter Oppussingsobjekt smalt to millioner over takst
Rederdatter blar opp 20 millioner for by-hytte
Luksusvilla verdt 50 millioner — selges for 25