- De fleste drepte er barn

71 mennesker omkom da et passasjerfly og et transportfly kolliderte i lufta over Tyskland i natt. De fleste drepte er barn som var på vei til sommerferie i Barcelona. Passasjerflyet ble bedt om å endre kurs flere ganger, uten å etterkomme ordren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ulykken skjedde klokka 23.43 ved Bodensjøen i delstaten Baden-Württemberg i Sør-Tyskland, rett ved grensa mellom Østerrike, Sveits og Tyskland. Flyet var akkurat overlatt fra tyske til sveitsiske flygeledere.

Tidligere i morges ble det meldt at så mange som 140 mennesker skulle være drept, men nå er tallet nede i 71. Passasjerflyet, en Tupolev 154, hadde 57 passasjerer og 12 besetningsmedlemmer om bord.

49 av passasjerene dem var barn. Reiseoperatør Tatiana Ostapenko sier at hennes reiseselskap i Moskva hadde arrangert turen for 44 av dem. Barna, og fem voksne, var på vei til sommerferie i Costa Brava i Spania.

- Vi er i sjokk. Jeg har vært i bransjen i 20 år, og hadde aldri mistet et barn i en flyulykke, sier hun.

Ifølge ubekreftede kilder skulle barna egentlig fly lørdag, men dro til feil flyplass. Dermed måtte reisen utsettes til i natt.

Etterkom ikke ordre

Passasjerflyet var på vei fra Moskva til Barcelona, og hadde nettopp mellomlandet i München. Transportflyet, en Boeing 757 fra kurérselskapet DHL, var på vei fra Bahrain til Brussel med en besetning på to personer. Begge pilotene, Paul Phillips fra Storbritannia og Brant Campioni fra Canada, er omkommet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer