De fleste får behandling

Tromsø (NTB): Nærmere halvparten av de ansatte ved operasjonsavdelingen ved Regionsykehuset i Tromsø (RiTø) arbeider som normalt under streiken i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avdelingsleder Liv-Inger Ernstsen ved operasjonsavdelingen sier til NTB at verken barn, kreftpasienter, øyeblikkelig hjelp eller psykiatri berøres av streiken. På disse operasjonsstuene vil de ansatte arbeide som normalt.

- Men vi må utsette tre-fire operasjoner, som ikke er innenfor disse kategoriene. Noe som fører til en domino-effekt. Hvis vi opererer dem i morgen istedenfor, må fredagens pasienter forskyves. Dette får vi aldri hentet inn igjen, sier Ernstsen.

Hun forteller at det i tillegg er en god del av de ansatte som ikke vil streike. Totalt sett vil nærmere halvparten av de 100 ansatte på operasjonsavdelingen være på arbeid mens streiken pågår mellom klokka 14.00 og 16.00.

- Når folk står inne på en operasjonsstue med kreftpasienter, så er de inneforstått med at der blir de. De pasientene skal opereres. De ansatte som vil streike, lar jeg gå såfremt jeg har nok folk til å dekke de prioriterte gruppene, sier hun.