De fleste Frp-erne på Tinget er mot EU

Nestformann Per Sandberg har snudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flertallet av Fremskrittspartiets stortingsrepresentanter er motstandere av EU.

32 av Frp\'s til sammen 38 representanter fra Stortinget har valgt å svare på Klassekampens spørsmål om holdningene til EU.

Av de 32 representantene er 14 motstandere av at Norge skal bli medlem av EU. Ti sier ja til EU, mens åtte Frp-representanter ikke har bestemt seg for å mene noe om spørsmålet. Seks politikere har ikke gitt svar på hva de mener.

Blant Frp\'s mest kjente ansikter er det EU-motstand. Partileder Siv Jensen mente i 1994 at EU er det rette for Norge. Men siden har hun blitt mer skeptisk til prosjektet. Også tidligere partiformann Carl I. Hagen er blitt mer skeptisk til EU i løpet av årene.

Frp\'s nestformann Per Sandberg var i 2006 EU-tilhenger, men er nå blitt EU-motstander. Det samme gjelder partiets innvandringspolitiske talsmann Per-Willy Amundsen.

Frp\'s tydeligste ja-stemmer er den tidligere finanspolitiske talsmannen Gjermund Hagesæter. Han sitter nå i sentralstyret i Europabevegelsen.

(NTB)

EU-MOTSTANDER: Frp\'s nestformann Per Sandberg er en av 14 representanter som erklærer seg som EU-motstander. Foto: FRANK KARLSEN
EU-MOTSTANDER: Frp\'s nestformann Per Sandberg er en av 14 representanter som erklærer seg som EU-motstander. Foto: FRANK KARLSEN Vis mer
De fleste Frp-erne på Tinget er mot EU

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer