- De fleste gislene reddet i Saudi-Arabia

De fleste av de om lag 50 utlendingene som er holdt som gisler av islamister i Saudi-Arabia, er reddet, opplyser en sikkerhetskilde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Offensiven mot gisseltakerne i oljebyen Khobar ble søndag morgen erklært avsluttet. Lederen for gruppen og seks andre væpnede islamister skal være arrestert, og ifølge ubekreftede meldinger er de fleste gislene reddet.

En soldat som var med på aksjonen sier til nyhetsbyrået AFP at alle gislene ble reddet.

TV-kanalen Al-Arabiya melder samtidig at rettsmedisinere har gått inn i bygningen.

Stormet

Kommandosoldater boligkomplekset i morges.

Rundt 40 soldater hoppet ned på taket av bygningene fra flere helikoptre, viste bilder sendt på TV-kanalen Al-Arabiya. De fire-fem tungt bevæpnede opprørerne hadde forskanset seg i bygningene etter å ha drept minst elleve personer.

Kraftige skuddvekslinger kunne tidligere natt til søndag høres ved boligkomplekset Oasen der utlendingene holdes fanget, fortalte øyenvitner. Det var både kvinner og barn blant gislene.

Sju amerikanere ble tidligere på natten frigjort, opplyste Saudi-Arabias ambassadør til USA, prins Bandar bin Sultan, til Fox News.

- Sju gisler er blitt reddet. To er såret og de fem andre har det bra, sa ambassadøren til TV-kanalen.

Det var imidlertid uklart når gislene var blitt frigjort.

Lørdag kveld ble tre nederlandske gisler satt fri, opplyste det nederlandske utenriksdepartementet.

10-åring drept

Sikkerhetsstyrker omringet lørdag bygningene etter at militante opprørere hadde drept minst elleve personer, inkludert sju utlendinger i en rekke samordnede angrep mot vestlige oljefirmaer. En av de drepte var en 10 år gammel egyptisk gutt.

Én amerikaner, én brite, to filippinere, én inder, én pakistaner, og to saudiarabiske sivile er blant de drepte. Ifølge ubekreftede meldinger er en svensk statsborger også blant de drepte.

Øyenvitner forteller at liket av den drepte briten ble slept etter en bil i to kilometer før det ble dumpet i nærheten av en bru.

Al-Qaida

Islamister som sier de har forbindelser til terrornettverket al-Qaida, tok i en uttalelse lagt ut på internett på seg skylden for aksjonen.

I uttalelsen advarer en gruppen som kaller seg al-Quds-brigaden om at de ikke til tillate at amerikanere stjeler Saudi-Arabias rikdommer.

Aksjonen lørdag er den siste i en serie av angrep mot oljeindustrien i landet. Og med en oljepris allerede over 40 dollar fatet er aksjonen dårlig nytt for verdensøkonomien, melder BBC.

USA oppfordret lørdag alle amerikanske borgere om å reise fra Saudi-Arabia.

(NTB-Reuters-AFP)

STORMES: Bilder fra TV-stasjonen Al-Arabiya viser stormingen av boligkomplekset der gisseltakerne hadde forskanset seg i morges.