- De fleste som vokser opp her, blir kriminelle

Mange unge faller utenfor det svenske samfunnet, mener så vel lokale som politikere. Gjengdannelser og kriminalitet florerer i Göteborgs drabantbyer.

ÅSTEDET:Det er kveld, og de aller fleste er gått hjem. Lysene blinker i mørket og det er satt opp et bilde av en av ofrene for skuddvekslingen sent onsdag kveld. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
ÅSTEDET:Det er kveld, og de aller fleste er gått hjem. Lysene blinker i mørket og det er satt opp et bilde av en av ofrene for skuddvekslingen sent onsdag kveld. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAMMARKULLEN (Dagbladet): - Det er åpenlys narkohandel her. De kommer i 13-tida og står og selger helt til vi stenger i 22-tida, sier en butikkeier i nabolaget Hammarkullen i Göteborg til Dagbladet.

Cannabislukta er påtrengende på plassen utenfor Hammarkullen T-banestasjon, og ansamlinger av unge menn følger godt med på hva Dagbladet foretar seg i nærmiljøet. I likhet med Hisinge, der onsdagens fatale skyteepisode fant sted, har nabolaget store problemer med kriminalitet og gjengdannelser blant unge menn. Butikkeieren, som har drevet virksomheten i 15 år, ser mørkt på situasjonen.- Det blir verre og verre, og de fleste guttene som vokser opp her, blir kriminelle. Alle vet at Hammarkullen er stedet å reise til for å kjøpe narkotika; selv har jeg bedt pent kledde ungdommer fra andre kanter av byen om å reise hjem igjen, sier han.

Gjør et sommerkupp på Dagbladet Pluss

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Sommerkupp: Spar 80 % på kvartalsabonnement!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer. Få full tilgang ved å abonnere på Dagbladet Pluss. Akkurat nå får du 80 % rabatt på kvartalsabonnement.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

99,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)
Sommerkupp - 80 % rabatt!

49,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer