ÅSTEDET:Det er kveld, og de aller fleste er gått hjem. Lysene blinker i mørket og det er satt opp et bilde av en av ofrene for skuddvekslingen sent onsdag kveld. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
ÅSTEDET:Det er kveld, og de aller fleste er gått hjem. Lysene blinker i mørket og det er satt opp et bilde av en av ofrene for skuddvekslingen sent onsdag kveld. Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer

- De fleste som vokser opp her, blir kriminelle

Mange unge faller utenfor det svenske samfunnet, mener så vel lokale som politikere. Gjengdannelser og kriminalitet florerer i Göteborgs drabantbyer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

HAMMARKULLEN (Dagbladet): - Det er åpenlys narkohandel her. De kommer i 13-tida og står og selger helt til vi stenger i 22-tida, sier en butikkeier i nabolaget Hammarkullen i Göteborg til Dagbladet.

Cannabislukta er påtrengende på plassen utenfor Hammarkullen T-banestasjon, og ansamlinger av unge menn følger godt med på hva Dagbladet foretar seg i nærmiljøet. I likhet med Hisinge, der onsdagens fatale skyteepisode fant sted, har nabolaget store problemer med kriminalitet og gjengdannelser blant unge menn. Butikkeieren, som har drevet virksomheten i 15 år, ser mørkt på situasjonen.- Det blir verre og verre, og de fleste guttene som vokser opp her, blir kriminelle. Alle vet at Hammarkullen er stedet å reise til for å kjøpe narkotika; selv har jeg bedt pent kledde ungdommer fra andre kanter av byen om å reise hjem igjen, sier han.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn