De for mye utbetalte skattepengene er tilbaketrukket

Eirik (21) og 100 000 andre fikk pengene fra skatteoppgjøret utbetalt to ganger. Nå er tusenlappene tilbaketrukket.

FIKK DOBBELT OPP: Eirik Hatlem Bilet (21) fikk 7100 kroner for mye inn på konto fredag kveld. To like transaksjoner av skattepengene hans var gjort med få sekunders mellomrom. Foto: Hans Arne Vedlog
FIKK DOBBELT OPP: Eirik Hatlem Bilet (21) fikk 7100 kroner for mye inn på konto fredag kveld. To like transaksjoner av skattepengene hans var gjort med få sekunders mellomrom. Foto: Hans Arne VedlogVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| - Jeg sjekket nettbanken og så at jeg hadde fått utbetalt to like beløp inn på konto fredag kveld. Den ene transaksjonen var tydelig merket skatteoppgjør, mens på den andre stod det kun skatt, forteller Eirik Hatlem Bilet som bor på Torshov i Oslo.

Transaksjonene var gjort med få sekundes mellomrom.

- Problematisk

- Det kan bli problematisk hvis noen ikke forstår at dette er penger de må tilbakebetale. Jeg hadde plutselig 7100 kroner for mye på kontoen. Selvsagt hadde det vært fint om jeg fikk beholde dem, men skjønner at jeg ikke får det, sier Hatlem Bilet.

Det er Adresseavisens nettutgave som først meldte at flere tusen bankkunder har fått årets skatteoppgjør utbetalt to ganger.


Klusset startet med at det ble en forsinkelse i oppgjøret mellom bankene i går kveld, opplyser Bankenes Betalingssentral (BBS) til Dagbladet.

- En følgefeil har inntruffet etter forsinkelsene. Denne følgefeilen skapt de doble transaksjonene, sier Stein Arne Tjore, kommunikasjonsdirektør i BBS.

- Meget uheldig
Han forklarer at det er EDB Business Partners som har forårsaket feilen.

- Det var transaksjoner til banker som benytter EDBs systemer som ikke ble håndtert korrekt. Selvfølgelig er det meget uheldig at en slik situasjon oppstår. Nå går vi gjennom våre rutiner for å unngå at noe lignende skjer igjen, sier Helge L`orange, informasjonssjef i EDB Buissnesspartners.

Han vedgår at hele 100 000 personer fikk dobbelt så mye utbetalt etter skatteoppgjøret enn det de har krav på, men klokken 18.15 søndag opplyste L´orange at alle transaksjonene var rettet opp i.

- Nå er alle saldoer korrekt i systemene, sier L`orange til Dagbladet.