De forsøkte fortvilet å slukke brannen. Nå er de redd alt har gått opp i røyk

Uviss årsak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HEMSEDAL / OSLO (Dagbladet): Litt før klokka to i natt fikk politiet melding om at det hadde brutt ut brann på asylmottaket i Hemsedal, og kort tid senere sto den gamle bygningen som benyttes som kjøkken og til administrasjon i lys lue.

De 162 beboerne ved mottaket ble evakuert, men forteller selv til lokalavisa Hallingdølen om dramatikken som utspilte seg.- Vi satt og drakk te da brannalarmen gikk. Dette er ikke så uvanlig, men da oppdaget vi at det kom røyklukt fra den gamle delen av bygningen i biljardrommet. Da vi sjekket, var det full brann der. Vi fikk varslet brannvesenet. Noen forsøkte å slukke brannen med en brannslage, mens de andre startet med evakueringa av bygningen. Ordren var å komme seg ut så fort som mulig, sier Ibrahim Alkhatib til avisa.

- Engstelige Det ble ikke meldt om noen personskader etter brannen, men nå er frykten at identifikasjonspapirene til asylsøkerne har gått tapt i brannen da det var administrasjonsbygningen som brant.

- Vi er engstelige for at hele bygningen brenner ned, sier en representant for flyktningene.

Klokka halv fem fortalte Fred Olaf Korsgården i Vestviken 110 til Dagbladet at det fortsatt brant godt på stedet, og at det var mye slukkingsarbeid som gjensto. Klokka seks var brannen slukket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer