De første bildene: Murti og Pushpa ble gruppevoldtatt da de skulle på do, ble funnet hengt

Brødre innrømmer voldtekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De to kusinene som skal ha blitt gruppevoldtatt og hengt i India, er identifisert som Murti og Pushpa, idet de første bilene av de to jentene slippes.

Til nå har det kun blitt vist dystre bilder av jentene hengende i mangotreet der de ble funnet dagen etter de ble meldt savnet av sine familier. Dagbladet har valgt å ikke publisere disse bildene.

Nå har tre brødre innrømmet at de voldtok jentene 27. mai, ifølge nyhetsbyrået AFP.

De pågrepne brødrene identifiseres som Pappu, Awadhesh og Urvesh Yadav, ifølge The Independent.

Ble nektet likene Avisa har snakket med Sohan Lal (55) som er faren til drepte Murti og onkel til Pushpa, og beskriver ham som «em liten fugl av en mann» skjelvende i gråt.

Ord kan ikke beskrive hva han følte før soloppgang onsdag da han ble tatt med til de 13 mangotrærne og fikk se hva som hadde skjedd med de unge kusinene.

- Vi dro dit i halv fem-tida. Politiet hadde sagt at de var døde og hang der. De ville ikke la oss ta ned likene. Vi fikk dem ikke før halv fem på ettermiddagen, sier 55-åringen som er i dyp sorg.

Politimenn sparket Jentene, som skal ha vært mellom 12 og 15 år, skal i mangel på et toalett hjemme ha gått på do i åkeren like ved landsbyen i Uttar Pradesh-regionen nord i landet. 

Der skal de to ha blitt gruppevoldtatt før de ifølge indisk politi ble funnet - først en hel dag seinere - hengt i et mangotre.

Nettopp mangelen på toaletter blir nå karakterisert som et stort problem, som kan skape farlige situasjoner for jenter og kvinner.

- Det finnes ikke toaletter, hvor skal jentene gå? Det er ingen som gjør noe med problemet, sier Jamuni Devi til CNN. Hun bor i den samme landsbyen.

Ifølge indiske medier har to politimenn fått sparken på grunn av sin behandling av saken, da de ikke skal ha hørt på familien som forsøkte å melde jentene sine savnet - fordi de var av en lavere kaste.

Ofrene og deres familier tilhører lavkasten Dalit som ofte opplever diskriminering i India. De tre brødrene skal ha tilhørt høykasten Yadav - den samme kasten som politimennene som tok imot saken.

Store protester Saken har skapt furore i India, hvor det til stadighet skjer grusomme gruppevoldtekter mot svært utsatte kvinner.

Voldtekter i India er et stadig problem. I desember i 2012 ble 23 år gamle Jyoti i over 40 minutter gjengvoldtatt på en buss i New Delhi, foran kjæresten sin - som også ble brutalt overfalt.

Studenten døde seinere av skadene hun ble påført. Fire menn ble i etterkant dømt til døden.

Gjengvoldtekten og drapet skapte avsky over hele India og førte til flere uker med harde demonstrasjoner mot seksualisert vold og for styrking av kvinnenes rettigheter.

Stadige voldtekter Fram til da hadde seksualforbrytere i New Dehli kun blitt fengslet i maksimum ti år. New Delhis politisjef ba etter voldtekten av Joyti om dødsstraff for de som voldtar - hvilket mennene altså til slutt fikk.

Ifølge CNN skjer det en voldtekt hvert 22. minutt i det enorme landet. I tillegg antas mørketallene å være store.

I juli i fjor ble åtte indiske menn pågrepet for å ha gruppevoldtatt fire skolejenter. Noen måneder tidligere var ei fem år gammel jente blitt voldtatt av en nabo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer