De første britiske bosetterne i Amerika måtte ty til kannibalisme for å overleve

Avslørt av hodeskallen til 14 år gamle «Jane».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nye funn av beinrester etter de første britiske bosettere i Amerika avslører hvor tøft det var å overleve for de første europeerne som slo seg ned på den andre siden av Atlanterhavet.

Arkeologer og rettsmedisinere har studert de nye beinfunnene og konkluderer entydig med at beboerne i Jamestown ble tvunget til kannnibalisme gjennom den harde vinteren i 1609-10.

Jamestown ble etablert i 1607, 13 år før pilgrimene kom til Plymouth Rock, og er regnet for å være den første britiske kolonien i Amerika.

- Hensikten var å spise hjernen Det har tidligere vært støtte i skriftlige kilder for at europeiske bosettere spiste kjøtt fra døde mennesker, men det er hodeskallen til en 14 år gammel jente som har gitt de første sikre bevisene. Det kommer fram i forskning lagt fram av stiftelsen Historic Jamestowne.

- Det er mange, dype kutt i hodeskallen. Kutt i pannen, kutt i bakhodet og også stikkhull på venstre side av hodeskallen. Dette ble gjort for å fjerne huden fra hodeskallen, forklarer rettsmedisiner Doug Owsley ved Smithsonian National Museum of Natural History i Washington DC, til BBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer