«De første dagene satt vi i sjokk»

Fredag ble 45 ansatte i Finance Credit sagt opp. Nå frykter de at finansskandalen kan bli brukt mot dem på arbeidsmarkedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Verneombud Jorunn Johannessen ble kalt inn til et møte hos advokatfirmaet Selmer lørdag 16. november. Der fikk alle de ansatte beskjed om at toppsjefene Torgeir Stensrud og Trond G. Kristoffersen var pågrepet for brudd på regnskapsloven samme dag, og at Gunnar Foss var satt inn som bankenes mann.

- Vi har hatt det tøft - det er ikke til å legge skjul på. De første dagene satt vi i sjokk. Å oppleve sånne ting er ikke noe du blir ferdig med på et kvarter, forteller Johannessen.

Mong og FC

Hun er senior saksbehandler i selskapet, og har i tillegg hatt rollen som verneombud. Hun har måttet ta seg av kolleger i tida etter at finansskandalen ble rullet opp.

- Vi er like mye tatt på senga som alle andre. Arbeidet har vært amputert, og vi sto uten muligheten til å ringe og fakse i fire dager. Hovedproblemet har vært mangelen på informasjon. Vi har fått den fra avisene, sier Johannessen.

Hun forteller at galgenhumoren har vokst fram som et viktig virkemiddel for å holde humøret oppe.

- Vi er en sammensveiset gjeng, og det har gitt oss styrke. En av spøkene har vært: Vi hadde en gang «en Mong»; nå har vi «en FC», forteller hun med referanse til gigantsprekken for oljeraffineriet Mongstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer