De første kvinnene i Saudi-Arabia har fått førerkort

Lov å kjøre fra 24. juni.

FØRERKORT: I alt ti kvinner fikk sine førerkort mandag, men i løpet av neste uke regner myndighetene med at om lag 2.000 førerkort for kvinner blir utstedt. Foto: Saudi Information Ministry via AP / NTB Scanpix
FØRERKORT: I alt ti kvinner fikk sine førerkort mandag, men i løpet av neste uke regner myndighetene med at om lag 2.000 førerkort for kvinner blir utstedt. Foto: Saudi Information Ministry via AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Saudi-Arabia har utstedt de første førerkortene til kvinner, opplyser myndighetene i landet.

– Trafikkmyndighetene har begynt arbeidet med å innføre nye førerkort som vil gjøre det lovlig for kvinner å kjøre bil fra 24. juni, melder det offisielle saudiarabiske nyhetsbyrået mandag.

I alt ti kvinner fikk sine førerkort mandag, men i løpet av neste uke regner myndighetene med at om lag 2000 førerkort for kvinner blir utstedt.

Det var i september i fjor at Saudi-Arabias kong Salman utstedte et dekret som lar kvinner få lov til å ta førerkort og kjøre bil selv. Fram til nå har Saudi-Arabia vært det eneste landet i verden hvor dette har vært forbudt.

Da nyheten kom om at også saudiarabiske kvinner endelig skulle få lov å kjøre bil, brøt det ut jubel og glede hos mange både i og utenfor det strengt religiøse landet.

Men mange kritiske røster peker på at kvinner fortsatt nesten ikke har noen rettigheter i Saudi-Arabia og at en rekke kvinnelige aktivister som har satt seg bak rattet og kjørt i vei, har blitt fengslet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.