De første kvinnene i Saudi-Arabia har fått førerkort

Lov å kjøre fra 24. juni.

FØRERKORT: I alt ti kvinner fikk sine førerkort mandag, men i løpet av neste uke regner myndighetene med at om lag 2.000 førerkort for kvinner blir utstedt. Foto: Saudi Information Ministry via AP / NTB Scanpix
FØRERKORT: I alt ti kvinner fikk sine førerkort mandag, men i løpet av neste uke regner myndighetene med at om lag 2.000 førerkort for kvinner blir utstedt. Foto: Saudi Information Ministry via AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Saudi-Arabia har utstedt de første førerkortene til kvinner, opplyser myndighetene i landet.

– Trafikkmyndighetene har begynt arbeidet med å innføre nye førerkort som vil gjøre det lovlig for kvinner å kjøre bil fra 24. juni, melder det offisielle saudiarabiske nyhetsbyrået mandag.

I alt ti kvinner fikk sine førerkort mandag, men i løpet av neste uke regner myndighetene med at om lag 2000 førerkort for kvinner blir utstedt.

Det var i september i fjor at Saudi-Arabias kong Salman utstedte et dekret som lar kvinner få lov til å ta førerkort og kjøre bil selv. Fram til nå har Saudi-Arabia vært det eneste landet i verden hvor dette har vært forbudt.

Da nyheten kom om at også saudiarabiske kvinner endelig skulle få lov å kjøre bil, brøt det ut jubel og glede hos mange både i og utenfor det strengt religiøse landet.

Men mange kritiske røster peker på at kvinner fortsatt nesten ikke har noen rettigheter i Saudi-Arabia og at en rekke kvinnelige aktivister som har satt seg bak rattet og kjørt i vei, har blitt fengslet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer