Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

De første migrantene fra Aquarius har ankommet Spania

De første av de 630 migrantene fra redningsskipet Aquarius, som ble avvist av både Malta og Italia tidligere denne uken, har ankommet Spania.

Et italiensk kystvaktfartøy ligger ved siden av Aquarius, som er på vei mot Spania med over 600 migranter. Foto: Salvatore Cavalli / AP / NTB scanpix
Et italiensk kystvaktfartøy ligger ved siden av Aquarius, som er på vei mot Spania med over 600 migranter. Foto: Salvatore Cavalli / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I havnen i Valencia blir de tatt imot av over 2.000 personer, inkludert 1.000 frivillige fra Røde Kors og 470 oversettere.

Det er den italienske kystvaktens båt, Dattilo, som var den første båten til å ankomme Valencia like før 6.30 søndag morgen. Den har sammen med en annen båt fulgt redningsskipet Aquarius fra Italia til Spania og tatt om bord noen av migrantene.

Høye bølger førte til forsinkelser for skipene som har tilbakelagt 1.500 kilometer, men etter en uke på sjøen er de første menneskene nå kommet i land. Det er ventet at den neste båten legger i havn rundt klokken 9 og den siste klokken 12.

«Velkommen hjem»

I havnen har spanjolene hengt opp et stort banner med ordene «Velkommen hjem» på ulike språk, inkludert katalansk og arabisk.

- Folk stiller opp med alt: de stiller som oversettere og de tilbyr husly, sier Røde Kors-frivillig Johnson Tamayo (51).

Spanjolene er klare for å 480 voksne menn, 80 kvinner, minst sju av dem gravide, samt elleve barn under 13 år og 89 tenåringer, opplyser myndighetene i landet. De kommer fra 26 ulike land, hovedsakelig fra Afrika, men også Afghanistan, Bangladesh og Pakistan, ifølge Leger Uten Grenser (MSF).

Uenigheter

Det var forrige helg redningsskipet Aquarius, som tilhører den fransk-tysk-italienske hjelpeorganisasjonen SOS Mediterranée, reddet de 630 migrantene utenfor Libyas kyst.

Italias nei til å ta imot migrantbåten har ført til spenning mellom italienerne og Frankrike. Etter at den nye regjeringen i Roma satte foten ned, i tråd med sine valgløfter, fikk de streng beskjed fra Paris om at den slags «kynisme og uansvarlighet» var høyst beklagelig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media