De første nakenscanner- bildene er på avveie

Ble lagret av amerikansk politi.

BLID OG FORNØYD: Denne ansatte i sikkerhetskontrollen på Ronald Reagan-flyplassen i Washington ser ikke ut til å ha noe imot de nye sikkerhetstiltakene. Det kan hende personene på bildene som nå er lekket mener noe annet. Foto: AFP/Scanpix
BLID OG FORNØYD: Denne ansatte i sikkerhetskontrollen på Ronald Reagan-flyplassen i Washington ser ikke ut til å ha noe imot de nye sikkerhetstiltakene. Det kan hende personene på bildene som nå er lekket mener noe annet. Foto: AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nettstedet Gizmodo presenterer nå avsløringa millioner av flypassasjerer håpet aldri ville komme.

Røntgenbilder av kliss nakne besøkende i en rettsbygning i Florida, tatt av de nye, kontroversielle nakenscannerne, er på avveie.

- Politiet i Florida lagret over 35 000 bilder. Flere av disse bildene har vi, skriver nettstedet.

Bildene skal vise både ansatte og besøkende i en rettsbygning i Orlando, og skal ha vært lagret av politiet over lengre tid. Det kan være stikk i strid med regelverket, som sier at bildene skal bli slettet etter at det er blitt sett over av en politimann.

• Se bildene hos Gizmodo.

- Garanti Bildene er altså ikke fra noen flyplass, men er tatt med en scanner av samme type som det skal brukes på flyplasser. Det er ved hjelp av den liberale, amerikanske informasjonslovgivningen Gizmodo fått tilgang til hundre av bildene.

- At vi kan se disse bildene i dag, er nærmest en garanti for at andre vil se tilsvarende bilder i framtida. Er du heldig, er det et bilde av deg eller familien din, skriver nettstedet.

Bildene flyter altså ikke fritt på nettet. Men ved å fylle ut en innsynsbegjæring fikk Gizmodo tilgang til 100 bilder av intetanende, amerikanere - og at politiet lagrer bildene over tid, gjør lekkasjer svært sannsynlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer