PÅ PLASS: Et fly med det som skal være de første norske fangene som skal sone i leide celler i Nederland, landet tirsdag nord i landet.
Foto: Persbureau Meter / ANP / EPA / NTB scanpix
PÅ PLASS: Et fly med det som skal være de første norske fangene som skal sone i leide celler i Nederland, landet tirsdag nord i landet. Foto: Persbureau Meter / ANP / EPA / NTB scanpixVis mer

De første norske fangene på plass i Nederland

I Groningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et fly med det som skal være de første norske fangene som skal sone i leide celler i Nederland, landet tirsdag nord i landet.

Etter det NRK kjenner til, landet flyet litt etter klokken 12 i Groningen nord i landet. Ifølge kanalens kilder var det 25 innsatte om bord. Kriminalomsorgen viser til «sikkerhetshensyn» og vil ikke bekrefte fangetransporten.

De som var med til Nederland ble kjørt med busser rett ut til det ventende flyet, som tok av uten å være innom terminalområdet på Gardermoen.

Justisdepartementene både her hjemme og i Nederland har vært tause om transporten, men viser til en planlagt orientering for pressen onsdag.

Norge har leid fengselet Norgerhaven med 242 soningsplasser. Til å begynne med er planen å overføre 112 innsatte. Justisminister Anders Anundsen (Frp) skal åpne fengselet onsdag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram