De første skandalene har rammet Zimbabwes nye regjering

Landbruksminister arrestert, tiltalt for forræderi. Zanu-PF ville kuppe ministerutnevnelser.

I HARDT VÆR: Enhetsregjeringen i Zimbabwe kom aldri ordentlig i gang før den første skandalen rammet prosjektet. Nå er Roy Bennett (t.v), her fotografert med MDC-leder Morgan Tsvangirai, arrestert, mistenkt for bedrageri. Foto: John Hrusa/EPA/Scanpix
I HARDT VÆR: Enhetsregjeringen i Zimbabwe kom aldri ordentlig i gang før den første skandalen rammet prosjektet. Nå er Roy Bennett (t.v), her fotografert med MDC-leder Morgan Tsvangirai, arrestert, mistenkt for bedrageri. Foto: John Hrusa/EPA/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Roy Bennett er pågrepet, tiltalt for forræderi. Bennett, som tilhører partiet Morgan Tsvangirais MDC, var tiltenkt rollen som landbruksminister i em samarbeidsregjeringen mellom MDC og Robert Mugabes Zanu-PF.

- Skandaløst

- Dette er skandaløse og politisk motiverte anklager, kommenterer partiet i en offisiell uttalelse, ifølge BBC.

Bennett er en kontroversiell figur i det lutfattige landet. Han var en av de hvite bøndene som mistet hus og mark under Zanu PFs væpnede aksjoner tidlig på 2000-tallet.

- Han har glemt at hans forfedre var drapsmenn og plyndrere, uttalte daværende justisminister Patrick Chinamasa, ifølge Wikipedia.

Bennett måtte da sone åtte måneder i fengsel, for å ha dyttet til en motdebattant under en diskusjon om jordfordeling.Demonstranter beskutt

Den omdiskuterte politikeren har kun nylig returnert til Zimbabwe etter tre års eksil i Sør-Afrika. Bennett rømte ifølge Sky News landet etter å ha blitt mistenkt for å konspirere mot Robert Mugabe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer