- De første timene som fri kvinne har vært veldig bra

Nå vil Marte Dalelv (24) ta det med ro med folkene hun har rundt seg, før hun reiser tilbake til Norge.

BENÅDET: Norske Marte Deborah Dalelv (24) kan nå forlate Dubai etter at hun ble benådet. Foto: AP Photo/Kamran Jebreili/NTB Scanpix
BENÅDET: Norske Marte Deborah Dalelv (24) kan nå forlate Dubai etter at hun ble benådet. Foto: AP Photo/Kamran Jebreili/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter flere uker i en mareritt-liknende situasjon snudde alt for Marte Deborah Dalelv (24) fra Narvik etter et møte med statsadvokaten i Dubai i dag tidlig.

- De første timene har vært veldig, veldig bra. Akkurat nå er jeg bare utrolig glad for at jeg har fått passet tilbake, sier hun til Dagbladet i 17-tida.

Skjebnemøte Dalelv ble i begynnelsen av juli dømt til 16 måneders fengsel for utenomekteskapelig sex, ulovlig drikking av alkohol og for falsk forklaring, etter å ha anmeldt en voldtekt i Dubai.

Hun har tidligere fortalt til Dagbladet hun var forberedt på en rekke ulike utfall da hun sammen med sin advokat og ambassadør Åse E. Bjerke gikk inn til møtet rundt klokka 09, norsk tid, i morges.

- Jeg visste at dette kunne gå begge veier, så dette var bare utrolig fantastisk. Det første jeg gjorde var å sende en melding til mamma, sier Marte.

Takker for støtten Siden møtet har hun vært i telefonen med norsk og internasjonal presse, i tillegg til utenriksminister Espen Barth Eide og familien hjemme i Norge. Martes historie har fått enorm oppmerksomhet internasjonalt.

- Jeg har pratet med veldig mange pressefolk, så akkurat nå klarer jeg ikke å tenke. Nå skal jeg bare slappe av med de gode folkene jeg har rundt meg, som jeg må takke, sier Dalelv.

SMILER: Marte Deborah Dalev har blitt benådet og kan endelig smile. Hun fikk passet sitt tilbake under dagens møte med statsadvokaten i Dubai, og kan reise hjem til Norge om kort tid. Foto: AP Photo/Kamran Jebreili/NTB Scanpix
SMILER: Marte Deborah Dalev har blitt benådet og kan endelig smile. Hun fikk passet sitt tilbake under dagens møte med statsadvokaten i Dubai, og kan reise hjem til Norge om kort tid. Foto: AP Photo/Kamran Jebreili/NTB Scanpix Vis mer

Men først skal hun takke dem som har hjulpet og støttet henne i Dubai.

Den internasjonale oppmerksomheten rundt saken har gjort at den norske 24-åringen har fått støtte fra hele verden.

- Jeg setter stor pris på hjelpen jeg har fått, sier hun til Dagbladet.