- De forsto henne på sykehus i Wien, men ikke på Furuset sykehjem

Anne B. Ragde og søster tapte tilsynssak om pleie til syk mor. Kjemper videre mot språklig kaos.

IKKE MEDHOLD:  Furuset sykehjem og Stovner bydel har ikke brutt forsvarlighetskravet, konkluderer Fylkesmannen i Oslo og Akershus på tilsynsklagen fra Anne B. Ragde (bildet) og søster - her ved mor Birte Solveij Ragdes båre under begravelsen i Fossum kirke 3. april i år. FOTO: LARS EIVIND BONES / DAGBLADET.
IKKE MEDHOLD: Furuset sykehjem og Stovner bydel har ikke brutt forsvarlighetskravet, konkluderer Fylkesmannen i Oslo og Akershus på tilsynsklagen fra Anne B. Ragde (bildet) og søster - her ved mor Birte Solveij Ragdes båre under begravelsen i Fossum kirke 3. april i år. FOTO: LARS EIVIND BONES / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Anne B. Ragde og hennes søster har tapt tilsynssaken de anla mot Stovner bydel i Oslo og Furuset sykehjem for grov uforstand og tjenesteforsømmelse i omsorgen for deres dødssyke mor Birte Solvej Ragde (80).

Den kjente forfatteren reagerer på flere av premissene i kjennelsen, og setter i tillegg full fyr på en brannfakkel i debatten om kvaliteten på norsk eldreomsorg.

- Mange som jobber på sykehjem kan ikke norsk. Mor var en språkmektig kvinne som behersket engelsk, tysk og fransk i tillegg til litt arabisk og litt italiensk og selvfølgelig norsk.

- Hun var mentalt frisk nok til å løse kryssordene i Dagbladet og VG tre dager før hun døde, men hun greide ikke å kommunisere med omsorgspersonalet på Furuset. På sykehus i Wien noen uker før var ikke det noe problem, sier Anne B. Ragde til Dagbladet.

Hverdagsnorsk Institusjonssjef Birgit Birkeland på Furuset sykehjem kan ikke kommentere kjennelsen fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus i tilsynssaken fordi hun ennå ikke har fått den.

Om språkkunnskapene på sykehjem har hun følgende generelle kommentar:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer