FORTELLER: Sky News melder i ettermiddag at 15 flyktninger er arrestert i Italia. Dette etter påstander om at de skal ha kastet andre flyktninger over bord etter fartøyet deres fikk problemer i Middelhavet. Foto: AFP PHOTO / GIOVANNI ISOLINO
FORTELLER: Sky News melder i ettermiddag at 15 flyktninger er arrestert i Italia. Dette etter påstander om at de skal ha kastet andre flyktninger over bord etter fartøyet deres fikk problemer i Middelhavet. Foto: AFP PHOTO / GIOVANNI ISOLINOVis mer

De forteller om et «helvete». 15 arrestert for å kaste andre flyktninger på havet

Ifølge Sky News.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sky News melder i ettermiddag at 15 flyktninger er arrestert i Italia.

Dette etter påstander om at de skal ha kastet andre flyktninger over bord etter fartøyet deres fikk problemer i Middelhavet.

Politiet sier at afrikanske muslimske flyktninger ble arrestert da vitner fortalte at de hadde kastet 12 kristne passasjerer på havet etter et slagsmål ombord på båten deres.

Nye dødsfall Nyheten kommer bare timer etter at det ble klart at ytterligere 41 mennesker mistet livet i enda en ulykke på vei over Middelhavet.

Fire overlevende sier det var 45 flyktninger om bord i båten på vei fra Libya.

Så langt i år har trolig over 900 mennesker mistet livet i forsøk på å krysse havet fra Nord-Afrika til Europa. Forrige uke reddet den italienske kystvakten rundt 10.000 båtflyktninger, skriver NTB.

Den italienske kystvakten har ikke funnet spor etter de over 400 flyktningene som er antatt druknet utenfor kysten av Libya da de forsøkte å krysse Middelhavet tirsdag.

Klarer det ikke alene Så langt i år har minst 31.500 flyktninger klart å krysse Middelhavet fra Nord-Afrika til Italia og Hellas, ifølge FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

Italia og Hellas er de to landene som mottar flest båtflyktninger fra Nord-Afrika.

I Hellas er antallet flyktninger som ankommer landet med båt mer enn tredoblet i løpet av årets første tre måneder. Landet ber nå om hjelp fra EU for å håndtere båtflyktningene.

- Dette er en utfordring vi ikke makter å løse på egen hånd. Europa er forpliktet til å finne en løsning, hvis de ønsker å vise at de er en europeisk union, sier Alekos Flabouraris på vegne av den greske regjeringen.