- PERSONANGREP: Siv Jensen ber venstresiden om å slutte med personangrep og diskutere sak, etter at det ble kjent at stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde har blitt sykemeldt etter trusler. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
- PERSONANGREP: Siv Jensen ber venstresiden om å slutte med personangrep og diskutere sak, etter at det ble kjent at stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde har blitt sykemeldt etter trusler. Foto: Aleksander Andersen / ScanpixVis mer

- De går ikke av veien for å sammenlikne Frp med terrorister

Frp-leder Siv Jensen håper venstresiden slutter med personangrep etter Christian Tybring-Gjeddes sykemelding.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): NRK meldte i kveld at stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde er sykemeldt med hukommelsestap og stressymptomer.

Årsaken skal være truslene han og familien har fått i etterkant av terrorangrepet 22. juli. Tybring-Gjedde har blitt trukket fram av flere på venstresiden i norsk politikk som en versting i å skape et hatsk klima i innvandringsdebatten.

Christian Tybring-Gjedde og hans kone Ingvil lever nå med voldsalarm og har fått beskjed av politiet om å ikke oppsøke folkemengder, som man finner på for eksempel kjøpesentre.

Det var spesielt AUF-leder Eskil Pedersen og partisekretær Raymond Johansens innlegg under en LO-konferanse 22. november og Eivind Trædals Dagblad-kronikk Søppelmennesker som fikk Ingvil Tybring-Gjedde til å reagere.

- Jeg satt og hørte på dem. Nok en gang tilla Pedersen Christian hatske holdninger, og nok en gang ble Christian satt i bås med Anders Behring Breivik, den verste massemorderen i moderne tid. Jeg har ikke for vane å sitte alene og rope høyt, men det gjorde jeg da. Jeg bannet høyt, og sønnen min kom opp for å se hva som skjedde. Da ble han sittende å se på resten. Han ble så berørt at han måtte gå, forteller Ingvill til NRK.

- Personangrep Frp-leder Siv Jensen ber nå alle om å besinne seg i debatten som har oppstått i etterkant av 22. juli.

- Jeg synes man skal lytte til det Ingvil sier. Det handler om å ikke tillegge folk meninger de ikke har, men lytte til det de faktisk sier. Det er kloke ord fra hennes side, sier Jensen til Dagbladet.

- Det er tidvis sånn at venstresiden er mer opptatt av å ta personer enn å snakke politikk. De går ikke av veien for å sette likhetstegn mellom Frp og terrorister, det er sterkt urimelig og krenkende. Når noe blir gjentatt mange nok ganger, kan det avstedkomme ting som er krevende.

- Har du mottatt trusler i etterkant av 22. juli på samme måte som Tybring-Gjedde?

- Jeg kommenterer av prinsipp verken min eller andres sikkerhetssituasjon. Jeg forholder meg til det politiet sier.

«SØPPELMENNESKER»: Eivind Trædals Dagblad-kronikk Søppelmennesker var noe av det som fikk Ingvil Tybring-Gjedde å reagere. Trædal ble kjent i offentliggheten som Marie Amelies kjæreste. Foto: Heiko Junge / Scanpix
«SØPPELMENNESKER»: Eivind Trædals Dagblad-kronikk Søppelmennesker var noe av det som fikk Ingvil Tybring-Gjedde å reagere. Trædal ble kjent i offentliggheten som Marie Amelies kjæreste. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

- Vi politikere og samfunnsdebattanter må tåle tøffe debatter, det gjør også Christian Tybring-Gjedde. Men det handler igjen om å skille mellom mannen og ballen, sier Jensen.

Ingvil Tybring-Gjedde trekker fram Eskil Pedersen og Raymond Johansens innlegg. Jensen ønsker imidlertid ikke å navngi personene på venstresiden, som hun mener har angrepet enkeltpersoner i Frp i stedet for politikken.

- Jeg har ikke lyst til å trekke fram enkeltpersoner på venstesiden som ansvarlige for dette. Jeg mener vi alle står ansvarlige for våre ytringer. Jeg har ikke lyst til å gjøre den koblingen, jeg mener det er på tide å ta en liten «time out» og at vi alle tenker gjennom det vi sier, sier Jensen.

- Gjør Tybring-Gjedde til syndebukk Jensen mener det er hevet over enhver tvil at Christian Tybring-Gjedde har blitt uthengt i høst.

- Jeg mener det er en stor forskjell på å diskutere politikk og meninger og å drive en sammenhengende og monoman uthenging av enkeltmennesker. Både Christian Tybring-Gjedde og andre har fått gjennomgå i kronikker, debatter på TV og over alt, hvor de blir tillagt meninger de ikke har. Det går over en grense når man vil bruke ham som en syndebukk, sier Siv Jensen.

Eivind Trædal ønsker ikke å kommentere kritikken overfor Dagbladet, men skriver følgende på Twitter:

- Er lei for at Tybring-Gjedde har blitt trua og syk, og håper han blir friskere. Også bestyrta over å høre at Tybring-Gjedde har blitt trua. Det er naturligvis også uakseptabelt, skriver Trædal på Twitter.

KRITISERES: AUF-leder Eskil Pedersens innlegg på LO-konferansen 22. november ble sett på som et personangrep av Christian Tybring-Gjeddes kone. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
KRITISERES: AUF-leder Eskil Pedersens innlegg på LO-konferansen 22. november ble sett på som et personangrep av Christian Tybring-Gjeddes kone. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer