GISSELDRAMA: Klokka 06.50 i går morges norsk tid gikk en gruppe til angrep på gassanlegget In Amenas i Algerie. Foto: EPA/STATOIL HANDOUT/NTB SCANPIX
GISSELDRAMA: Klokka 06.50 i går morges norsk tid gikk en gruppe til angrep på gassanlegget In Amenas i Algerie. Foto: EPA/STATOIL HANDOUT/NTB SCANPIXVis mer

- De gikk fra rom til rom for å finne utlendingene

Et vitne forteller at gisseltakerne så ut til å kjenne anlegget godt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den franske avisa Le Monde har snakket med en mann som var vitne til dramaet da gisseltakerne gikk til angrep i går morges.

- Om morgenen hørte man skudd fra leiren. Det første angrepet kom mot en buss som brakte passasjerer til flyplassen. Flere ble såret, sier vitnet til den franske avisa.

- Godt forberedt Han beskriver terroristene som en organisert gruppe, som virket forberedt før angrepet.

- Terroristene var godt forberedt, kjente anlegget godt. De stanset umiddelbart produksjonen da de fikk kontroll over fabrikken, sier han.

Han forteller at terroristene så ut til å ha flere nasjonaliteter. Han forteller at de blant annet var fra Egypt, Tunis, Algerie og Nigeria eller Mail. En av dem skal ha snakket engelsk uten aksent.

- Det var umulig å få oversikt over hvor mange terrorister det var, forklarer han.

- Kledd i militærutstyr - En av de ansatte på anlegget, en utlendning, hørte skuddene og gikk mot en mann i militære klær for å få hjelp. Mannen var en av terroristene, som hadde kledd seg i militærutstyr for å lure folkene på anlegget, forteller vitnet.

De ansatte som var på rommene sine, eller rundt på anlegget, ble hvor de var, forteller vitnet. De skal ha fått beskjed om å være på anlegget, men å holde seg i skjul

- Etter å ha tatt kontroll over anlegget, gjennomsøkte terroristene alle husene på jakt etter gisler. De lette spesielt etter utlendinger, sier vitnet til den franske avisa.

- Knuste sikkerhetsdøra Han forteller at gislene fra Algerie var i oppholdsrommet, hvor det er spillerom, resepsjon og internettcafe.

- Da angrepet kom brøt det ut panikk, og sikkerhetsdøra, som var blokkert, ble knust. Det var kaos, og terroristene som var der kunne ikke hindre folk i å flykte. Mellom 400 og 600 personer klarte å flykte, sier vitnet.