Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«De gir blaffen i om de treffer uskyldige.»

Midt i rushtrafikken i Oslo sentrum åpnet de tre personene ild mot BMW-en til Arbab Arfat (21) og hans 17-årige kamerat. Iført hvite hansker pepret en av attentatmennene bilen med kuler. - Det er bare flaks at ingen ble drept, sier førstebetjent Kai Iversen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mødre med barnevogner, tilfeldige forbipasserende, en kar som var ute for å lufte bikkja - alle kom fra skytedramaet i går uten å bli truffet.

- Enda godt at de er så dårlige til å skyte. Sannsynligvis var de også dopet, sier Arbab Arfat.

- Det var meg de skulle drepe. Jeg kjenner dem som skjøt, og de er fullstendig gale. De gir blaffen i om de treffer uskyldige som tilfeldigvis havner i skuddlinjen.

- Dette kunne like gjerne ha skjedd inne på Oslo City med masse døde mennesker som konsekvens. Trolig vil de prøve seg igjen om de ikke blir stoppet, sier Arfat.

Han sto i går utenfor Oslo legevakt sammen med medlemmer av B-gjengen for å få høre nytt om den 17 år gamle kameraten. En 9 millimeter pistolkule traff gutten i låret og gikk gjennom kjøttet uten å treffe bein. Han hadde flaks.

- Dette er en meget alvorlig sak, sier operativ uteleder Rune Flotve. Politiet sperret av deler av området og sikret seg spor. Tre ungdommer med tilknytning til gjengmiljøet i Oslo ble pågrepet i går kveld.

Oslos nye politimester, Anstein Gjengedal, ville i går ikke si noe om sikkerheten til dem som passerer på gata under slike oppgjør.

Kastet seg i sikkerhet

Det var ved 18-tida dramaet i Oslo sentrum startet.

- Vi var på vei ned Hausmanns gate og stoppet på rødt lys. Plutselig ser vi en svart Mercedes som stopper på motsatt side av gata. Tre menn hopper ut, og to av dem hadde våpen i hendene. Den ene, som er en kjent person i A-gjengen, hadde hvite hansker på seg. De to mennene med våpen begynte å skyte på oss, forteller 21-åringen.

De 9 millimeters pistolkulene hamret inn i sportsbilen. I alt er det funnet ni kulehull i dørsidene.

- Kameraten min gikk ut av bilen. Han skjønte ikke helt hva som skjedde. Jeg fikk også kastet meg ut. Jeg så at han var truffet i beinet, sier Arbab Arfat.

Tømte magasinet

De to guttene søkte tilflukt bak noen biler før de løp fra stedet.

- Jeg hørte at en av skytterne gikk tom for ammunisjon. Det klikket i pistolen da den var tom for skudd, forteller 21-åringen.

«Robert» (24) så skuddramaet fra trikken.

- Det var tre menn som gikk mot en bil. Jeg hørte smellene og så at minst to av dem skjøt mot en svart BMW. Det var helt uvirkelig. De som skjøt forsvant i en bil, men jeg husker ikke hvordan den så ut, sier han.

Han vil ikke stå fram med virkelig navn, i frykt for å havne mellom gjengene.

Utenfor livsfare

17-åringen med skuddsår i låret ble brakt til Oslo legevakt noen hundre meter unna åstedet. Han ble i går kveld overført til Aker sykehus.

21-åringen hevder at han og kameraten ikke tilhører den beryktede B-gjengen.

- Vi er ikke med i den gjengen, men har mange venner som er med der. Jeg er bare en vanlig student, sier Arbab Arfat.

Det tok bare minutter etter at skytedramaet i Hausmanns gate var over før Oslo-politiets etterretningsfolk hadde navnet på en pakistaner som skal ha avfyrt flere av skuddene mot medlemmer av den såkalte B-gjengen.

En av de tre mennene kalles «mannen med sølvpistolen». De tre ble pågrepet på Grünerløkka etter to og en halv time.

En av de pågrepne forsøkte å unnslippe ved å hoppe ut et vindu, men ble tatt umiddelbart etterpå. Ingen av dem har erkjent å ha gjort noe.

FORSØKT DREPT: Arbab Arfat.
SKUDDRAMA: BMW-en med 21-åringen og 17-åringen stanset for rødt lys. En Mercedes kom opp i motsatt kjørefelt, og to personer åpnet ild mot de to guttene.