TREFFSIKKER: Harald Magnus Andreassen, sjeføkonom i First Securities, treffer godt med sine renteråd, ifølge en masteroppgave. Ifølge skattelistene tjener han også godt. 
Foto: Agnete Brun / Dagbladet
TREFFSIKKER: Harald Magnus Andreassen, sjeføkonom i First Securities, treffer godt med sine renteråd, ifølge en masteroppgave. Ifølge skattelistene tjener han også godt. Foto: Agnete Brun / DagbladetVis mer

De gir råd om din økonomi

Så mye tjener de selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lave renter i Norge og urolige økonomiske tider i Europa har preget nyhetsbildet lenge. Mange økonomieksperter uttaler seg jevnlig om temaer som rente og bolig - som også angår din egen lommebok.

Vi har satt opp oversikten over hva flere av de profilerte sjeføkonomene og økonomikommentatorene tjener selv.

Trygve Hegnar er den suverent rikeste av de medieprofilerte økonomiekspertene. Investoren og redaktøren i Finansavisen har en formue på 942 millioner kroner, noe som gjør ham til Norges 39. rikeste i 2010. Hegnar bidro også med over 10 millioner kroner i skatt i 2010.

Formuen til den profilerte medietoppen har økt med 330 millioner siden 2006.

Økonomirådgiver og tidligere politiker Carsten O. Five har en formue på 27 millioner kroner i 2010.

Høy treffsikkerhet
En masteroppgave fra NHH viste nylig at Harald Magnus Andreassen er økonomieksperten med høyest treffprosent på sine renteråd, ifølge BT. Andreassen er en av økonomene som tjente mest i fjor, med en inntekt på 7,5 millioner kroner. Han betalte også 3,6 millioner kroner i skatt.

RIKEST AV ØKONOMIEKSPERTENE: Trygve Hegnar, ansvarlig redaktør i Finansavisen og Kapital, kommenterer ofte økonomiske spørsmål i mediene. Han er landets suverent rikeste økonomiekspert med en formue på over 900 millioner kroner. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet
RIKEST AV ØKONOMIEKSPERTENE: Trygve Hegnar, ansvarlig redaktør i Finansavisen og Kapital, kommenterer ofte økonomiske spørsmål i mediene. Han er landets suverent rikeste økonomiekspert med en formue på over 900 millioner kroner. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet Vis mer

En annen økonom som får skryt i masteroppgaven, Steinar Juel i Nordea, er oppført med inntekt på 2,2 millioner kroner i 2010. Han tjener best blant sjeføkonomene i de store norske bankene.

Olav Chen, en av de yngste profilerte markedskommentatorene, er oppført med en inntekt på 2,5 millioner kroner.

Svarer på økonomi-spørsmål
Dagbladets økonomiekspert Hallgeir Kvadsheim, som også er programleder og økonomisk rådgiver i «Luksusfellen» på TV3, er oppført med en inntekt på 822 000 kroner i 2010. Du kan spørre ham om skatteoppgjøret i nettmøte på Dagbladet.no kl. 12.00.