De gjør minst lekser, men ligger på karaktertoppen. - Et mysterium, mener forsker

Ungdomsskoleelever i Sogn og Fjordane gjør minst lekser. Likevel ligger de på karaktertoppen i landet. Nå gjør andre skoler et forsøk.

TVETYDIG FORSKNING: Nye undersøkelser viser at elever i Sogn og Fjordane gjør minst lekser- og gjør det best på skolen. Lærer Håvard Tjora mener lekser er en fordel, mens forsker Hans Johan Breidablik er forbløffet over resultatene. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix
TVETYDIG FORSKNING: Nye undersøkelser viser at elever i Sogn og Fjordane gjør minst lekser- og gjør det best på skolen. Lærer Håvard Tjora mener lekser er en fordel, mens forsker Hans Johan Breidablik er forbløffet over resultatene. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Lekser har en lang tradisjon i norsk skole. Den har økt elevenes selvdisiplin, gode arbeidsvaner og har ført til økt læring blant elevene.

Ungdata-rapporten fra 2017 tyder imidlertid på at leksearbeid i seg selv ikke har særlig store læringseffekter.​ Det framstår derimot ofte påtvunget. Mange elever opplever derfor kravene fra skolen som stressende og konfliktfylte. Det viser undersøkelsen som 3000 elever på ungdom- og videregående skoler over hele landet har besvart.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer