De glemte heltene sto i vrakrester i 1428 timer. Nå snakker de ut om ulykka

De blir rost av alle, men ingen har hørt fra dem.

STO I VRAKRESTENE:  Allerede 30 minutter etter at de hadde fått melding om helikopterstyrten, var 90 prosent av mannskapene til Sivilforsvaret i Hordaland ute. Nå får Sivilforsvaret ros for jobben de gjorde. Det setter fungerende distriktssjef Eivind Hovden pris på. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
STO I VRAKRESTENE: Allerede 30 minutter etter at de hadde fått melding om helikopterstyrten, var 90 prosent av mannskapene til Sivilforsvaret i Hordaland ute. Nå får Sivilforsvaret ros for jobben de gjorde. Det setter fungerende distriktssjef Eivind Hovden pris på. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ØYGARDEN (Dagbladet): De fikk melding klokka 12.03, tolv minutter før Forsvaret, og rykket ut umiddelbart.

De tjenestepliktige ble varslet over telefon: det som viste seg å være en katastrofe hadde inntruffet ved Turøy i Hordaland.

Allerede 30 minutter senere, var 90 prosent av mannskapene i fredsinnsatsgruppene i Fjell ute. De neste dagene, var de helt prekære i redning-, bergings- og søkearbeidet som fulgte etter at Super Puma-helikopter med 13 personer om bord styrtet fredag.

I alt 101 personer fra Sivilforsvaret har bidratt med 1428 timer i søket etter vrakrester og dermed svar på hvordan ulykka som kostet 13 menneskeliv kunne skje.

1428 timer I 1428 timer har Sivilforsvaret, ryggraden i beredskaps-Norge, støttet de lokale nødetatene med å utføre sitt arbeid.

- Det brant fremdeles på øya da de første mannskapene kom ut til stedet, sier fungerende distriktssjef for Sivilforsvaret i Hordaland, Eivind Hovden, til Dagbladet.

Han og en rekke andre tjenestepliktige fra Sivilforsvaret kom like etter de første bakkemannskapene på holmen der helikopteret hadde styrtet. For å komme seg ut dit raskt nok, fikk de politieskorte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer