ØYGARDEN (Dagbladet): De fikk melding klokka 12.03, tolv minutter før Forsvaret, og rykket ut umiddelbart.
De tjenestepliktige ble varslet over telefon: det som viste seg å være en katastrofe hadde inntruffet ved Turøy i Hordaland.
Allerede 30 minutter senere, var 90 prosent av mannskapene i fredsinnsatsgruppene i Fjell ute. De neste dagene, var de helt prekære i redning-, bergings- og søkearbeidet som fulgte etter at Super Puma-helikopter med 13 personer om bord styrtet fredag.
I alt 101 personer fra Sivilforsvaret har bidratt med 1428 timer i søket etter vrakrester og dermed svar på hvordan ulykka som kostet 13 menneskeliv kunne skje.
1428 timer I 1428 timer har Sivilforsvaret, ryggraden i beredskaps-Norge, støttet de lokale nødetatene med å utføre sitt arbeid.
- Det brant fremdeles på øya da de første mannskapene kom ut til stedet, sier fungerende distriktssjef for Sivilforsvaret i Hordaland, Eivind Hovden, til Dagbladet.
Han og en rekke andre tjenestepliktige fra Sivilforsvaret kom like etter de første bakkemannskapene på holmen der helikopteret hadde styrtet. For å komme seg ut dit raskt nok, fikk de politieskorte.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger