- De Grønne er litt mye hopp og sprett

Liv Signe Navarsete vil ikke ha mer grønt samarbeid.

SKEPTISK: Sp-leder Liv Signe Navarsete er svært skeptisk til De Grønne. Her er hun under partiledergrillinga til Martine Aurdal og Marie Simonsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKEPTISK: Sp-leder Liv Signe Navarsete er svært skeptisk til De Grønne. Her er hun under partiledergrillinga til Martine Aurdal og Marie Simonsen. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Senterpartiets leder, Liv Signe Navarsete, avviser at hun og Senterpartiet vil kunne samarbeide med Miljøpartiet De Grønne Dermed kan det forhindre et rødgrønt og grønt samarbeid, om De Grønne skulle havne på vippen i Stortinget.
 
-Nei, det ser jeg på som veldig vanskelig, sier Navarsete om et rødgrønt-grønt samarbeid.

- Hopp og sprett - Miljøsaken er en veldig viktig sak, men utenom det er det litt mye hopp og sprett med De Grønne. Det virker litt tilfeldig hva som er kommet inn i partiprogrammet deres, sier hun.

Navarsete mener De Grønne mangler en gjennomtenkt helhetlig politikk.

- Noe av politikken virker som de har kopiert fra vårt program, andre ting virker som de har kopiert fra Frp og SV, sier Navasete som likevel holder døra bittelitt på gløtt, når hun får tenkt seg om:

- Det kan jo hende vi kan finne noe å samarbeide om.         

Forsvarer «Olje-Ola» Under Marie Simonsen og Martine Aurdals partigrill på Dagbladets valgbod, tok Navarsete sin oljeminister Ola Borten Moe igjen i forsvar. Nylig gikk hun ut og mente at han også er en grønn mann, og ikke bare «Olje-Ola».

- Ja, jeg mener han er en grønn mann. Det mener jeg. Olje-Ola er et perspektiv som sikkert er skapt for å skape konflikt i Senterpartiet. Olje er jobben hans som olje- og energiminister. Men han har også mangedoblet konsesjon til småkraftverkene for eksempel. Han har økt satsingen på fornybar energi, sier hun og legger til:

- Jeg synes Moe greier å balansere dette ganske godt. Men jeg synes ikke media greier det like godt.

Advarer mot Høyre Navarsete gikk i sin appell til de frammøtte på Eidsvolls plass inn på Høyres ønske om å tvangsammenslå kommuner. Sp-lederen fikk hardt til verks og fikk applaus da hun hamret som verst.

- De rødgrønne partiene lover at det ikke skal bli noen tvangssammenslåing. Det har vært noen sammenslåinger mens vi har sittet, blant annet i Sp-styrte kommuner. Men det har skjedd frivillig. Det er viktig for lokaldemokratiet at folk har mulighet til å påvirke sin egen hverdag.

- Du har kalt dette valget et skjebnevalg for distriktene. Hvorfor det?

 

- Det er ingen tvil om at noen få kommuner vil få skikkelig fart på sentraliseringen hvor flere tjenester blir sentralisert. Da flytter folk etter. Spørsmålet blir jo da; Hva slags problemer løser vi med å slå sammen flere kommuner, når folk er mest fornøyd med de mindre kommuene? svarte Navarsete.