<strong>HAR PASSERT SV:</strong> Lederen Rasmus Hansson kan glede seg over at Miljøpartiet De Grønne for første gang er over sperregrensen for utjevningsmandater på Norfaktas meningsmåling for Klassekampen og Nationen. Foto: Sveinung Uddu Ystad/Dagbladet
HAR PASSERT SV: Lederen Rasmus Hansson kan glede seg over at Miljøpartiet De Grønne for første gang er over sperregrensen for utjevningsmandater på Norfaktas meningsmåling for Klassekampen og Nationen. Foto: Sveinung Uddu Ystad/Dagbladet Vis mer

De grønne kryper over sperregrensa, SV er under

Sosialistisk Venstreparti langt nede på 3-tallet i ny meningsmåling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

For første gang er Miljøpartiet De Grønne over sperregrensen for utjevningsmandater på Norfaktas meningsmåling for Klassekampen og Nationen. Sosialistisk Venstreparti er langt nede på 3-tallet.

MDG får akkurat 4 prosent på junimålingen, mens SV får 3,4 prosent, som er en liten framgang siden mai.

Hadde denne målingen vært valgresultatet, ville MDG fått sju stortingsmandater - seks flere enn de har i dag, ifølge Klassekampen.

Partiets stortingsrepresentant Rasmus Hansson viser til at MDG til høstens kommunevalg stiller med lister i over tre ganger så mange kommuner som i 2011.

- Selv om dette er en stortingsmåling, spiller det nok også inn at vi har blitt mer synlige i hverdagspolitikken, tror han.

På målingen går Arbeiderpartiet mest fram med 1,9 prosentpoeng til 39,5 prosent. For de øvrige partiene er endringene slik: Høyre 22,2 (-0,6), Frp 10,9 (-1,6), KrF (5,4 (-0,2), Venstre 4,7 (-0,5), Senterpartiet 6,5 (+1,2) og Rødt 1,4 (-0,3).
NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer