De Grønne mener folk burde gå i 1. mai-tog for bompengene i Oslo

Arild Hermstad i De Grønne mener folk burde gå i 1. mai-tog for bompenger for å sikre ren byluft og bedre kollektivtilbud.

Nasjonal talsperson for De Grønne Arild Hermstad mener bompengene i Oslo er et spleiselag for ren byluft og et bedre kollektivtilbud. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Nasjonal talsperson for De Grønne Arild Hermstad mener bompengene i Oslo er et spleiselag for ren byluft og et bedre kollektivtilbud. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I forkant av 1. mai har Oslo Frp varslet at partiet vil markere motstand mot bompenger flere steder i Oslo sentrum. Det får De Grønnes nasjonale talsperson Arild Hermstad til å ta til motmæle.

- At Oslo Frp vil bruke 1. mai til bomaksjon er hyklersk, sier Hermstad.

Han foreslår at folk burde gå i 1. mai-tog for bompengene i Oslo.

- Bompengene er et gedigent spleiselag for ren byluft og et bedre kollektivtilbud. Mer enn ni av ti bompengekroner går rett til et bedre kollektiv- og sykkeltilbud som kommer alle til gode, ikke bare bilistene.

Frp med bomaksjon

Det var forrige uke at Fprs førstekandidat i Oslo, Aina Stenersen, uttalte at arbeidernes dag er en ypperlig dag for å markere motstand mot bompenger.

- Vi skal være veldig synlige, for dette her er en veldig usosial innføring av nye avgifter. Dette rammer veldig mange lavtlønte i Oslo, småbarnsforeldre, pensjonister og andre, sa Stenersen til Nettavisen.

Hun har varslet at bompenger blir en hovedsak for Frp i valget og lover å fjerne alle bomstasjonene i Oslo om partiet havner i byråd. Bommene er en del av Oslopakke 3 og finansierer store veiutbygginger, men også kollektivtiltak og nye gang- og sykkelveier, både i Oslo og Akershus.

Bompengesaken seiler opp som en av de store sakene i flere byer under kommunevalget. Saken vil også bli synlig i 1. mai-togene.

MUSIKKVIDEO: FNB Sandnes har kommet med et kreativt påfunn for å verve nye velgere. - Folk sier det er genialt, sier ordførerkandidat. Video: FNB / Privat Vis mer

Flere 1. mai-paroler

Drammen og omegn LO bestemte før påske at «Nei til usosiale bompenger» er en parole.

Den nyetablerte listen Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB) har rustet seg til valgkamp og har i Bergen fått nær 17 prosent oppslutning på de siste målingene. Men i Norges nest største by er det ikke varslet noen parole mot bompenger.

- I Bergen ville det ha splittet mye mer, siden alle de andre partiene er for bompengene, sier førsteamanuensis i statsvitenskap og 1. mai-ekspert Dag Einar Thorsen ved Universitetet i Sørøst-Norge.

I Oslo har Frp i forkant av 1. mai varslet at partiet vil markere motstand mot bompenger flere steder i Oslo sentrum. I tillegg skal Frp-profil Sylvi Listhaug også i år holde tale på Bragernes torg i Drammen om blant annet samferdsel og bompenger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer