De grønne-topp beklager uttalelser om Assad og Kadhafi

Har uttrykt støtte til Assad-regimet og har omtalt Libyas tidligere diktator i positive ordelag.

STØTTE: MDG-toppen uttrykte støtte til Syrias president Bashar al-Assad. Foto: REUTERS/Zohra Bensemra/NTBScanpix
STØTTE: MDG-toppen uttrykte støtte til Syrias president Bashar al-Assad. Foto: REUTERS/Zohra Bensemra/NTBScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Miljøpartiet De Grønnes førstekandidat i Oppland, Ola Tellesbø, beklager sine uttalelser om Assad-regimet og Muammar Kadhafi.

- Beklager dypt - Jeg beklager dypt mine uttalelser. Uttalelsene er i strid med partiets program og ikkevoldsprinsipp som er viktig for meg, og jeg forstår at folk både i og utenfor partiet reagerer på dette, sier Tellesbø.

Han uttrykte støtte til Assad-regimet i Syria på Facebook og har tidligere omtalt Libyas tidligere diktator Muammar Kadhafi i positive ordelag.

- Partiet har nå satt i gang en prosess for å kartlegge omfanget av kommentarene, og på grunnlag av denne vil partiet vurdere eventuell videre handling, sier partisekretær Mikkel Storm Glomstein.

Partiets politikk Han understreker at partiets kandidater går til valg på et landsmøtevedtatt arbeidsprogram som alle kandidater er forpliktet til å representere.

- Som representant for De Grønne vil jeg holde meg til partiets vedtatte politikk. Folk kan derfor være trygge på at en stemme på De Grønne i Oppland er en stemme på en offensiv og god klimapolitikk. Dette er grunnlaget for mitt engasjement i partiet, og dette er hva partiet vil ha fokus på Stortinget, sier Tellesbø.

(NTB)