Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

De Grønne-topp nektet å betale bompengefaktura

Nå tvinger tingretten ham til å punge ut.

TAPTE RETTSSAK: 
Miljøpartiet De Grønnes Torfinn Ingeborgrud må betale bompenger.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
TAPTE RETTSSAK: Miljøpartiet De Grønnes Torfinn Ingeborgrud må betale bompenger. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gruppeleder for Miljøpartiet De Grønne, Torfinn Ingeborgrud, ble i går i Stavanger tingrett dømt til å betale bompenger.

Iføge Rogalands Avis passerte Ingeborgrud bompengeringen på Nord-Jæren 29 ganger i perioden 27. desember 2012 til 31. mai 2013, uten bompengebrikke.

Tok ut stevning Fakturaen for passeringene, som opprinnelig var på 1930 kroner, nektet Ingeborgrud å betale. Dermed tok Nord-Jæren Bompengeselskap AS ut forliksklage mot ham. Ingeborgrud møtte ikke til denne behandlingen i sommer, ifølge Rogalands Avis, og det ble da avsagt en fraværsdom der han ble pålagt å betale 4097 kroner inkludert renter og omkostninger.

Og det var i etterkant av dette at Ingeborgrud tok ut stevning mot Nord-Jæren Bompengeselskap AS i Stavanger tingrett.

Ifølge Rogalands Avis må Ingeborgrud nå, ifølge dommen betale 4142 kroner pluss 1930 kroner i renter. I tillegg er han dømt til å dekke Nord-Jæren Bompengeselskap AS sine sakskostnader med 3150 kroner.

Elbil-forkjemper Ingeborgrud, som er en forkjemper for elbil, mener det ikke er grunnlag for å beregne bomavgift for elbiler.

- Det er et stortingsvedtak på at elbiler ikke skal ilegges avgift i de norske bomsystemene, sier han til Dagbladet.

- I tillegg til det er det en enighet om brikkefrivillighet - og det finnes ingen andre bilgrupper der man innskrenker en ordring for å innfri den andre ordningen, fortsetter Ingeborgrud.

Han understreker at saken startet før han ble medlem av Miljøpartiet de Grønne, og at den ikke har noe med partiet å gjøre.

- Siden 2008 har min intensjon vært å bidra til at det er flest mulig elbiler i Norge. I en slik sammenheng blir det viktig verne alle elbil-insentivene, altså ordninger som gjør at flere velger elbil, sier Ingeborgrud.

- Vil vurdere dommen Rogaland Avis siterer dommen mot ham, som ble avsagt i går. Den lyder blant annet:

«Saksøkeren, som har vært og kanskje fortsatt er formann i Rogaland elbilforening, har etter det framlagte dokumenter vært vel kjent med omleggingen av faktureringspraksis for passeringer med elbiler i bomringen. En eventuell villfarelse knyttet til omleggingen av ordningen er dermed ikke et tema for hans vedkommende», heter det i dommen fra Stavanger tingrett.

Det medfører ikke riktighet at Ingeborgrud er formann i Rogaland elbilforening. Det har han ikke vært siden 2012, opplyser han overfor Dagbladet.

Ingeborgrud sier til Dagbladet at han ønsker å gå nøye gjennom hele dommen sammen med sin prossessfulmektig før han kommenterer den. Han vil heller ikke si noe om hvorvidt han vurderer å anke saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media