Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

De Grønne trekker seg fra debatt. «Er ikke interessert i et miljøoppgjør med Venstre»

Nekter å møte til duellen «50 shades of green».

TREKKER SEG:  Miljøpartiet De Grønne i Oslo trekker seg fra miljødebatt med Oslo Venstre etter at arrangementet gikk fra «sofasamtale» til «duell». Det var Lan Marie Nguyen Berg, førstekandidat for Miljøpartiet De Grønne Oslo, som skulle møte Guri Melby, førstekandidat for Oslo Venstre, i debatten. Skjermdump: Facebook. Foto: MGD og Venstre
TREKKER SEG: Miljøpartiet De Grønne i Oslo trekker seg fra miljødebatt med Oslo Venstre etter at arrangementet gikk fra «sofasamtale» til «duell». Det var Lan Marie Nguyen Berg, førstekandidat for Miljøpartiet De Grønne Oslo, som skulle møte Guri Melby, førstekandidat for Oslo Venstre, i debatten. Skjermdump: Facebook. Foto: MGD og Venstre Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Som en del av valgkampinnspurten ønsket Oslo Venstre å avholde miljødebatt med Miljøpartiet De Grønne (MDG) på Litteraturhuset i 1.  september.

Arrangementet «50 shades of green - en duell mellom Venstre og MDG» er opprettet på Facebook. Nesten 700 personer har meldt at de kommer for å se debatten.

Men nå spøker det for duellen.

VIL IKKE STILLE:  Lan Marie Nguyen Berg, førstekandidat for Miljøpartiet De Grønne Oslo, ønsker ikke å møte til duell 1. september. Foto: Guri Barka Martins / Miljøpartiet De Grønne
VIL IKKE STILLE: Lan Marie Nguyen Berg, førstekandidat for Miljøpartiet De Grønne Oslo, ønsker ikke å møte til duell 1. september. Foto: Guri Barka Martins / Miljøpartiet De Grønne Vis mer

De Grønne har gått fra «Fint at vi får løfta miljø i valgkampinnspurten» til:

«Vi har bestemt oss for å trekke oss fra dette arrangementet.»

- Ikke interessert Hallvard Surlien, som nylig satt i sentralstyret til De Grønne, skriver i en e-post på vegne av partiet til Venstres politiske rådgiver at dette skyldes at «premissene vi ble enige om nå har blitt endret».

«Vi er ikke interessert i et miljøoppgjør med Venstre. Vi vil heller bruke valgkampen på å ta et oppgjør med fossilpartiene.»

OVERRASKET:   Leder i Oslo Venstre, Espen Ophaug, synes det er synd at De Grønne ikke ønsker å stille til debatt likevel.  Foto: Jo Straube / Venstre
OVERRASKET: Leder i Oslo Venstre, Espen Ophaug, synes det er synd at De Grønne ikke ønsker å stille til debatt likevel. Foto: Jo Straube / Venstre Vis mer

I planleggingen av møtet, som skulle være mellom en politiker fra hvert av partiene, ønsket De Grønne at invitasjonen skulle inneholde ordet «møte» i stedet for «duell», og «sofaprat» i stedet for «debatt».

- Hvis ordet «duell» har gjort at de har trukket seg fra debatten, så er jeg overrasket. Det er tross alt valgkamp og to partier som kjemper om velgere her, sier leder i Oslo Venstre, Espen Ophaug.

- Synd Venstre-politikeren mener arrangementet handler om å gjøre velgerne mest mulig opplyst før kommunevalget 14. september.

- Jeg synes det er synd at MDG ikke stiller i debatten. Det hadde vært interessant for velgerne å få lære mer om de to partiene, om likheter og forskjeller mellom oss. Slike debatter er gull verdt, sier Ophaug og fortsetter:

- Miljøbevisste velgere fortjener en slik debatt. Med 700 påmeldte er det tydelig at dette er noe som interesserer langt utenfor Venstre og MDGs medlemsrekker.

- Kjørt sitt eget løp Det var Lan Marie Nguyen Berg, førstekandidat for Miljøpartiet De Grønne Oslo, som skulle møte Guri Melby, førstekandidat for Oslo Venstre, i duellen.

- Vi reagerer på måten Venstre har håndtert denne saken på. Vi opplever at Venstre har kjørt sitt eget løp, og ikke holdt seg til de rammene vi ble enige om, sier Lan Marie Nguyen Berg.

- Hovedgrunnen til at vi trakk oss er at vi ønsker å bruke vår energi på å konfrontere og utfordre Arbeiderpartiet og Høyre. Ikke å krangle med de andre partiene som vi oppfatter også er opptatt av miljø.

Berg mener en debatt ville vært interessant dersom Arbeiderpartiet og Høyre også deltok.

- Vi ble enig om på telefon at de skulle være sofasamtale, sier hun.

- Kan gjerne slette I teksten på arrangementet står det at både Venstre og MDG går til valg på å gjøre Oslo grønnere.

«Venstre har sittet med miljømakten de siste fire årene. Nå vil MDG ta over. Hva skiller så disse to miljøpartiene? Og hvordan vil MDG og Venstre løse de andre utfordringene i Oslo? Er MDG egentlig bare et mer moderne SV, og hva med Venstre, har de solgt sjela si til Høyre?»

SKULLE MØTE:  Guri Melby fra Venstre skulle møte til debatten på Litteraturhuset 1. september. Foto: Sveinung Bråthen / Venstre
SKULLE MØTE: Guri Melby fra Venstre skulle møte til debatten på Litteraturhuset 1. september. Foto: Sveinung Bråthen / Venstre Vis mer

- Vi vil løfte miljøsaken og få fram at Høyre og Arbeiderpartier er de store grå partiene, sier Lan Marie Nguyen Berg i MDG.

- Jeg synes det er veldig rart at Venstre vil konfrontere oss.

- Hva skjer med arrangementet nå?

AVLYST:  - Jeg håper Venstre kan få med de to store fossilpartiene. Ellers får Venstre som er administrator på siden gjerne slette den, sier Lan Marie Nguyen Berg i MDG. Skjermdump: Facebook. Foto Venstre og MDG
AVLYST: - Jeg håper Venstre kan få med de to store fossilpartiene. Ellers får Venstre som er administrator på siden gjerne slette den, sier Lan Marie Nguyen Berg i MDG. Skjermdump: Facebook. Foto Venstre og MDG Vis mer

- Jeg håper Venstre kan få med de to store fossilpartiene. Ellers får Venstre som er administrator på siden gjerne slette den.

Møttes i Førdefjorden Tidligere i sommer deltok Venstre, De Grønne og SV på Natur og Ungdoms sommerleir i Vevring ved Førdefjorden.

SVs Audun Lysbakken, Miljøpartiet De Grønnes (MDG) Rasmus Hansson og Venstre-leder Trine Skei Grande var til stede, og NTB meldte at de «samles til felles miljøkamp mot det planlagte gruvedeponiet i Førdefjorden».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling