De Grønne trekker seg fra debatt. «Er ikke interessert i et miljøoppgjør med Venstre»

Nekter å møte til duellen «50 shades of green».

TREKKER SEG:  Miljøpartiet De Grønne i Oslo trekker seg fra miljødebatt med Oslo Venstre etter at arrangementet gikk fra «sofasamtale» til «duell». Det var Lan Marie Nguyen Berg, førstekandidat for Miljøpartiet De Grønne Oslo, som skulle møte Guri Melby, førstekandidat for Oslo Venstre, i debatten. Skjermdump: Facebook. Foto: MGD og Venstre
TREKKER SEG: Miljøpartiet De Grønne i Oslo trekker seg fra miljødebatt med Oslo Venstre etter at arrangementet gikk fra «sofasamtale» til «duell». Det var Lan Marie Nguyen Berg, førstekandidat for Miljøpartiet De Grønne Oslo, som skulle møte Guri Melby, førstekandidat for Oslo Venstre, i debatten. Skjermdump: Facebook. Foto: MGD og Venstre Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Som en del av valgkampinnspurten ønsket Oslo Venstre å avholde miljødebatt med Miljøpartiet De Grønne (MDG) på Litteraturhuset i 1.  september.

Arrangementet «50 shades of green - en duell mellom Venstre og MDG» er opprettet på Facebook. Nesten 700 personer har meldt at de kommer for å se debatten.

Men nå spøker det for duellen.

De Grønne har gått fra «Fint at vi får løfta miljø i valgkampinnspurten» til:

«Vi har bestemt oss for å trekke oss fra dette arrangementet.»

- Ikke interessert Hallvard Surlien, som nylig satt i sentralstyret til De Grønne, skriver i en e-post på vegne av partiet til Venstres politiske rådgiver at dette skyldes at «premissene vi ble enige om nå har blitt endret».

«Vi er ikke interessert i et miljøoppgjør med Venstre. Vi vil heller bruke valgkampen på å ta et oppgjør med fossilpartiene.»

I planleggingen av møtet, som skulle være mellom en politiker fra hvert av partiene, ønsket De Grønne at invitasjonen skulle inneholde ordet «møte» i stedet for «duell», og «sofaprat» i stedet for «debatt».

- Hvis ordet «duell» har gjort at de har trukket seg fra debatten, så er jeg overrasket. Det er tross alt valgkamp og to partier som kjemper om velgere her, sier leder i Oslo Venstre, Espen Ophaug.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.