De Grønne vil felle regjeringen på oljeboring

Uansett hvilken side den tilhører.

FELLES FRONT: Rasmus Hansson i Miljøpartiet de grønne mener det må dannes en felles front mot «fossilpartiene» Ap, Frp og Høyre. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FELLES FRONT: Rasmus Hansson i Miljøpartiet de grønne mener det må dannes en felles front mot «fossilpartiene» Ap, Frp og Høyre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Partiet mener det må dannes en felles front mot de tre store «fossilpartiene», Ap, Frp og Høyre. En Lofoten-garanti bør også få konsekvenser for regjeringsspørsmålet, mener partiets førstekandidat i Oslo, Rasmus Hansson.

- Vi vil felle enhver regjering som åpner for oljeboring ved Lofoten, Vesterålen og Senja. Dette må også SV, V og KrF kunne garantere, sier Hansson.

- Klimaendringene er langt mer dramatiske enn antatt, og norsk oljevirksomhet bidrar til dette, sier han og viser til lekkasjene fra den siste klimarapporten til FNs klimapanel IPCC, den såkalte delrapport 2.

Hansson mener det er vanskelig å utpeke den største miljøfienden blant partiene han omtaler som fossilpartiene.

- Hva er verst: å være umoralsk som Frp, eller dobbeltmoralsk som Ap og Høyre? Faktum er at ingen av fossilpartiene viser vilje til å faktisk gjøre noe substansielt med klimautfordringene.

Hansson mener omstillingen til fornybarsamfunnet må starte nå, ikke senere.

- Erna snakker ikke om miljø, og det låter hult når Jens snakker om klima først i tolvte time av valget. Dette minner om folk som slutter å drikke første nyttårsdag. Dessverre blir det fremtidens generasjoner som må leve med bakrusen - og regningen - av oljefesten, sier Hansson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer