Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

MDG vil utrede statlig narkosalg

De Grønne vil utrede statlig narkosalg

Miljøpartiet De Grønne vil utrede muligheten for statlig regulert omsetning av narkotika og åpner for legalisering av rusmidler som i dag er ulovlige. 

KAN BLI LOVLIG: MDG vil åpne for salg av rusmidler som i dag er ulovlige.
KAN BLI LOVLIG: MDG vil åpne for salg av rusmidler som i dag er ulovlige. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Alternativet til regulert omsetning og statlig kontroll er fullt frislipp på et svart og kriminelt marked. Vi må gjøre noe med den organiserte kriminaliteten og klare å få kontroll på dødelige stoffer, sier nasjonal talsperson Arild Hermstad.

MDG har allerede programfestet at ulike modeller for strengt regulert omsetning av lettere rusmidler skal utredes. Søndag gikk partiet inn for å utrede om også tyngre rusmidler skal selges i statlig regi.

– Det er en grunn til at vi regulerer salg av sprit og pengespill. Det er på høy tid at vi gjør det samme med andre rusmidler, sier Hermstad.

Resolusjonen som ble vedtatt søndag slår ellers fast at regjeringens rusreform er for svak. MDG mener mandatet bør utvides og at spørsmålet om legalisering og regulering av illegale rusmidler også bør vurderes i arbeidet med reformen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!