Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«De hadde aldri en sjanse»

Olivier Houdayer sto hjemme på gårdstunet like ved Charles de Gaulles-flyplassen da han så Concorden styrte. Like etter var han ved det overtente flyvraket. - Varmen var kvelende. De hadde aldri en sjanse. Lukta glemmer jeg aldri, sier han til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svarte dagen

Taxisjåføren fra den lille landsbyen Roissy, som huser Frankrikes hovedflyplass, klarer ikke å få minnene fra tirsdag kveld til å forsvinne.

- Da jeg forsto at flyet styrtet, kjørte jeg bort for å se. Jeg trodde kanskje jeg kunne hjelpe, men da jeg kom dit, forsto jeg at alt håp var ute. Det var forferdelig. Jeg sto der i et minutt. Så reiste jeg igjen. Jeg orket ikke å stå der mer, sier Houdayer.

Sterkt berørt

- Concorde har bestandig betydd noe spesielt for meg. Hver eneste dag har vi minst to avganger herfra. Turister og tilreisende, ja også mine gjester, reiser hit for å se på disse flyene, sier han.

Nesten et døgn før det ble offentliggjort, fortalte han at dødsflyet svingte brått til venstre før det styrtet, fordi piloten forsøkte å nå den lille flyplassen Le Bourget.

- Alle disse årene ved flyplassen har vel gjort at jeg nærmest kan føle hvis det er noe galt. Alt tydet på at pilotene forsto at de ikke ville rekke tilbake til rullebanen på Charles de Gaulle. De forsøkte å nå den lille flyplassen noen kilometer unna, sier Olivier.

Ikke virkelig

Oliviers kone satt i et hus som ble snittet av flyet, selv fikk han høre om det fra en kollega.

- Han ba meg kikke opp i lufta. Der så jeg en ildkule. Flammene bak var like lange som hele flykroppen. Jeg så helt tydelig at det brant i den venstre motoren, forteller taxisjåføren.

Han kjørte de tre minuttene det tar ham å komme fra leiligheten til Hotelissimo.

- Flyet eksploderte med et enormt smell. Flammene sto 20- 30 meter over bakken. Jeg stoppet på veien noen hundre meter unna, og synet sjokkerte meg. Personene om bord var sjanseløse. Jeg forsto øyeblikkelig at det ikke var noe håp. Alt var ødelagt. Bare aske, sot og små, små deler. Varmen slo meg tilbake. Lukten var fryktelig, sier Olivier Houdayer.

Han mener byen aldri blir det samme etter Concorde-ulykken.

- Det er som en film. Akkurat som om det ikke er virkelig, sier taxisjåfør Houdayer.

GLEMMER IKKE: Taxisjåfør Olivier Houdayer så flystyrten på nært hold.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media